Iskoristite predivan vikend koji je pred nama. Ako se zaputite u snijegom prekriven Gorski kotar, tijekom dana će vas dočekati temperature u blagom plusu što je idealno za raznolike aktivnosti kojima se možete baviti. Osim zabave na sanjkalištima, skijanja na Čelimbaši i Platku te iskušavanja staza za skijaško trčanje, goranske lokalne lisice - turističke vodičice vas zovu na šetnje po snijegu i prepuštanje prirodi!

U subotu 4. veljača 2023. pridružite se šetnji po snijegu na Preradovićev vrh u Fužinama. Radi se o manje poznatom, ali predivnom brdašcu s kojeg će vas oduševiti pogled na jezero Bajer, naselja, polja i brdovitu okolicu. Pošto se ta šetnja odvija po snijegu još je ljepše, a uz zanimljive priče lokalnih vodiča, ovaj dan će vam ostati u posebnom sjećanju. Za cijelu grupu nakon šetnje organiziran je i posjet podzemnoj ljepotici - špilji Vrelo po posebnoj grupnoj cijeni stoga ne oklijevajte doći i povesti cijelu obitelj i prijatelje.

Zašto ne biste proveli nedjelju 5. veljače 2023. na zaštićenom području Gorskog kotara - bajkovitoj Park šumi Japlenški vrh, bezbrižno šetajući po snijegu s lokalnim vodičima koji vam obećaju da ćete napraviti divne fotografije za vaše društvene mreže koje će vas još dugo podsjećati na divan dan u najvišem gradu Hrvatske - Delnicama.

Uz priče i legende iz ovog šumovitog kraja ćete otići bogatiji za dio baštine i svakodnevice Gorana, a nakon obilaska za svih je osiguran posjet Kaštelu Zrinski u Brodu na Kupi po posebnoj grupnoj cijeni koji je dom stalnom postavu Prirodoslovnog muzeja Rijeka "Divljina s pogledom na more" kojeg vole i veliki i mali. Također, ovdje je za vas i besplatno sanjkalište s vučnicom u Delnicama kao i popust na klizalište da upotpunite dan.

Dužine rute oba dana su ukupno oko 4 kilometra uz blagi uspon. Posjetitelji će se formirati u dvije grupe koje će činiti obitelji s djecom od 5. i više godina te obitelji sa starijom djecom i odrasli generalno. Organizatori vas prilikom dolaska čekaju sa toplim domaćim čajem, authotonim likerima od bobica, bilja i korijenja Gorskog kotara te kolačićima kao bi vam dan započeo slatko. Dolazak na obilaske je osobnim automobilom, a trud za vođenje i organizaciju platit ćete 10 eura za odrasle i 5 eura za djecu. Psi svih vrsta su dobrodošli!

Sve ostale informacije dobiti ćete nakon prijave koja se podnosi putem obrasca. Imate li kakva pitanja? Slobodno nam ih ostavite putem maila jelena@lynxandfox.com ili nas nazovite na 091/182-9892. Ako trebate isplanirati izlet ili posjet Gorskom kotaru za vašu grupu, udrugu ili tvrtku ovdje smo za vas, a ako želite primati informacije o ovakvim zanimljivim obilascima, upišite se na našu newsletter listu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju