Dubai je već godinama poznat kao jedan od najekstravagantnijih gradova planeta. Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata dom je najviše građevine i najvećeg trgovačkog centra na svijetu. Čim se spomene, svi pomislimo na blještavilo, zlato, skupocjene automobile i ostale luksuze, a s obzirom na to da ove godine grad ugošćuje Expo, postat će još "napucaniji".

Ipak, do Dubaija možete doći relativno jeftino. Avionske karte odavno nisu skupe ako letite nekim od low cost prijevoznika iz nama susjednih zemalja. Također, uz sljedeće savjete možete i Dubai doživjeti bez straha od bankrota, samo, kao i svugdje, treba znati kamo ići i što vidjeti!

Posjetite neku od javnih plaža

Uz tropsku klimu i padaline koje su vrlo rijetke, Dubai je jedan od najboljih gradova za uživanje na plažama. Naravno, neke su plaže ekskluzivne i na njih mogu samo gosti hotela, no neke su i javne te su dostupne svima. Jedna je od takvih plaža Crna palača, gdje ćete imati miran dan izležavanja na pijesku, a ako ste u potrazi za surfanjem, zaputite se na plažu Kite.

Dubai - 3 Dubai - 3 (Foto: PR)

Koristite javni prijevoz

Metro u Dubaiju jedan je od ponosa grada, a otkad je 2009. otvoren, prometuje uzduž dvije linije i ukupno 47 postaja. Dnevna karta stajat će vas tek 20 kuna, a metro staje i kod svih važnih turističkih atrakcija, uključujući Dubai Mall, Burj Khalifa i ostale. Ove će se godine zbog Expo sajma otvoriti još jedna, treća linija, te će grad biti još bolje povezan.

Street food Dubai

Ako želite da vam novčanik "zaplače", slobodno posjetite jedan od restorana koji se diče Michelinovom zvjezdicom. Ako želite ukusno s fer cijenama, posjetite Ulicu drugog prosinca.

Tamo nećete naći hranu na ulici, ali kako je kuhanje ulične hrane zabranjeno u Dubaiju, ovi mali restorani najbliže su street food ponudi. Tu je Al Mallah, koji priprema libanonske specijalitete, Pars Iranian, koji prodaje tonu kebaba, te Ravi, koji će vam otkriti čari pakistanske kuhinje. U svakom od tih mjesta dobit ćete ogromne porcije te sigurno nećete ostati gladni.

Odaberite pravi souk

Niti jedan izlet u Dubai nije potpun bez posjete soukovima (tržnicama) u potrazi za začinima, nakitom i ostalim stvarima koje se nude. No pazite se – soukovi se prilično razlikuju. Zlatni souk, souk začina i souk parfema nalazi se na strani Deira (na jednoj strani kanala koji prolazi gradom) i svi su blizu jedan drugog. Slavni souk odjeće također je odmah u blizini, ali ovdje možete pronaći i mnoštvo odjeće "Made in China", stoga prije kupovine pogledajte etiketu.

Download aplikacije

Lokalci posebno vole aplikaciju "Entertainer" jer pruža značajne popuste na hotele, restorane, spa-centre i ostale lijepe stvari diljem grada. To je posebno dobro kupiti putujete li u paru jer su mnoge ponude ovdje 1 + 1 gratis. Dakle, lijepo kupite jednu arapsku masažu, a dobijete dvije, pa valja iskoristiti i blagodati te aplikacije.

Grad duhova u kojem je opasno uzimati suvenire i udaljavati se od vodiča Pripjat Pripjat - 3 Pripjat - 2 +0 Pripjat - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju