Jastog, oborita riba, bifteci, kavijar... Postoje neke hrane koje bi u određenim restoranima mogle dostići cifru iz naslova, no potpuno nevjerojatno zvuči kako u tu kategoriju spada i – pomfrit.

Njujorški restoran Serendipity 3 već drži svjetski rekord za najskuplji burger na svijetu koji prodaju za otprilike 1900 kuna, kao i najskuplji sladoled koji se penje do nevjerojatnih 6300 kuna! Tako da neobičnih reakcija zbog cijene pomfrita, znajući koliko Serendipity 3 naplaćuje, možda i ne treba biti...

Cijenu pomfrita kao najskuplju na cijeloj planeti, potvrdili su čak i iz Guinnessa. „Serendipity je zbilja sretno mjesto. Ljudi ovdje dolaze slaviti i bježe ponekad iz realnosti života“ – kaže glavni chef Joe Calderone.

Pomfrit „Creme de la creme“ priprema se na način da se najprije blanšira u octu i šampanjcu, a zatim se prže na čistoj guščjoj masti i to ne jednom već dvaput, pa iznutra ispadnu hrskavi, a izvana „flafasti“. Zatim ih se posipa jestivim mrvicama zlata te ih se začini soli i uljem od tartufa. Zatim na red dolazi posluživanje na kristalnom tanjuru s orhidejom, tanko narezanim tartufima i umakom od sira Mornay. Sve to dolazi u umaku, od naravno – tartufa, koji je ovdje očito – glavna zvijezda.

Kao mnogi restorani, i Serendipity je bio zatvoren tijekom pandemije, pa njegovi vlasnici misle kako je ovo sjajan način za pokazati da su se vratili u biznis. I bome, u pravu su. Stvar funkcionira, a lista čekanja za narudžbu ovog pomfrita iznosi 8 do 10 tjedana. Da, dobro ste pročitali – 8 do 10 tjedana.

Očito, za luksuzne stvari će kupci uvijek postojati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju