O Robertu Dacešinu i njegovim putešestvijama po svijetu pisali smo nedavno, kada nas je proveo kroz djelić doživljaja koje je iskusio u deset godina, koliko putuje. Robert je do sada obišao 65 zemalja i napisao tri putopisne knjige (jednu o Banjaluci, jednu o 80 najljepših mjesta u Bosni i Hercegovini te putopisnu knjigu o tri mjeseca putovanja Južnom Amerikom), a u planu je i da četvrta o backpacking putovanju po Aziji izađe ove godine. Među Robertovim pričama koje objavljuje na svojem blogu RIO priče sa putovanja  o savršenim mjestima na izlet u Bosni i Hercegovini našlo se i jezero Balkana, jedno od savršenih mjesta za kupanje i uživanje u prirodi.

Robert Dacešin - 6 Putovanja Robert na putu oko svijeta: "Pakistan ruši predrasude, Černobil uči o životu, a u Portugal bih se uvijek vratio"

„Turistička ponuda jezera je vrlo razvijena i namijenjena, kako zimskom, tako i ljetnom turizmu te mi se čini da će ovdje svako pronaći nešto za sebe. Čitav kompleks je opremljen bungalovima za prenoćište, restoranima i sportskim terenima za nogomet, košarku, tenis i rukomet, a kako je jezero smješteno u podnožju planine Lisine, ovo je idealno mjesto za one koji vole planinarenje i šetnje kroz šumu. Rekao bih da je ovo jedno od svega nekoliko mjesta u našoj zemlji, ako ne i jedino, gdje u istom danu možeš otići na planinu i uživati u čistom zraku, a potom se spustiti do jezera i odmoriti, kupati se u ovoj savršenoj vodi“, otkriva Dacešin i dodaje kako Balkana osim kupanja posjetitelje privlači i drugim aktivnostima.

„Posebno bih izdvojio paraglajding kamp koji svake godine okuplja ljubitelje ekstremnih sportova iz svih dijelova Europe, koji dolaze ovdje kako bi uživali u jednim od najljepših pogleda ove regije. Mada, vjerujem da i oni kada se spuste na zemlju, odmor potraže u nekom od dva jezera koja se nalaze ovdje.

Malo jezero je uređeno za kupanje u ljetnom periodu, dok se u Velikom može naći bogata ponuda pastrve. Tijekom zime jezera se zalede, što stvara zaista poseban ugođaj“, dodaje Robert, čiji video o Balkani pogledajte u nastavku. To učinite na vlastitu odgovornost jer kad ugledate tirkizne kadrove lako biste mogli poželjeti spakirati kufere.  

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju