Istraživanja koja pokušavaju odgovoriti i pronaći najsretnije mjesto na svijetu nikad dosta, a prema ovom, laskava titula pripada jednom slavnom azijskom odredištu...

Što je uopće sreća? Pitanje je to, koje već tisućljećima godina muči čovječanstvo. No, istraživanje tvrtke koje se bavi turizmom, Club Med pokušava dati odgovor, a prema njima sreća uključuje jeftino pivo i spa tretmane.

Club Med je objavio istraživanje koja rangira najsretnije destinacije za odmor na planeti, a da bi to učinili, našli su niz faktora koji doprinose sretnim putovanjima. Promatrajući brojna odredišta, Club Med je analizirao različite stvari kao što su broj spa centara, razina zagađenja, ali i cijena piva. Ostali faktori uključivali su mjere protiv kriminala i osobnu sigurnost, broj aktivnosti na otvorenom, dostupne jednodnevne izlete, LGBTQ+ prijateljstvo...

Na vrhu liste Club Meda tako se našao indonezijski Bali, zahvaljujući mnoštvu wellness centara i aktivnosti na otvorenom. Dodajte tome jeftino pivo, veliki broj sunčanih dana i općenito dobru vibru mjesta, i priznat ćemo da je prilično teško ostati imun na šarm Balija.

Sljedeći na popisu jest Las Vegas, koji je dobio visoku ocjenu sigurnosti, a slijede ga New Orleans i Barcelona, a obje su dobile najviše ocjene za LGBTQ+ inkluzivnost.

Peto mjesto pripalo je Amsterdamu, kojeg slijedi glavni grad nama susjedne Mađarske – Budimpešta, a TOP 10 zatvaraju Vancouver, San Francisco, Dubai i Rio de Janeiro.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju