Virtualni četverojezični vodič dostupan je, osim na hrvatskom, i na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, te korisnicima omogućuje detaljnije upoznavanje s 44 lokacije krčke starogradske jezgre. Cilj ovog projekta je bolja prezentacija bogate i zanimljive prošlosti tisućljetnog grada Krka putem kraće povijesne kronologije s posebnim osvrtom na značaj vladavine obitelji Frankopan i povijesni prikaz razvoja turizma.

Osim interaktivnog gradskog vodiča, predstavljena je i atraktivna crvena konzola za fotografiranje gostiju u središtu grada s direktnom vezom na aplikaciju Putevima grada povijesti i kulture, kojoj se pristupa putem QR koda, a kojom se grad Krk promovira kao Free Wi-Fi destinacija.

Sredstva za Hot Spot te konzolu omogućilo je Ministarstvo turizma u okviru Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu s ciljem daljnjeg jačanja i promocije hrvatskih odredišta, uz privlačenje novih gostiju i podizanje cjelokupne konkurentnosti hrvatskog turizma, javlja portal Ministarstva turizma.

I zato, s novom aplikacijom iKrk - trkom na Krk!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju