Readers Choice Award dodjeljuje se svake godine, a Krk se na listi najboljih europskih otoka našao u društvu grčkog Santorinija, talijanske Elbe i Caprija, švedskog arhipelaga i grčke Krete, te je predstavljen kao najpopularniji i najnaseljeniji otok hrvatskoga Jadrana. Neki od čitatelja otok Krk opisali su kao "najbolje mjesto na svijetu", zahvaljujući prvenstveno prekrasnom, očuvanom krajoliku i mnogobrojnim aktivnostima, kao i jedinstvenim ljepotama plaža.

Otok Krk najveći je jadranski otok i ubraja se u najsunčanije dijelove Europe s više od 2500 sunčanih sati godišnje, zahvaljujući kojima na otoku raste približno 1400 vrsta kopnenog bilja, što čini gotovo polovicu hrvatske flore. Poznat je i kao otok kulture i kolijevka pismenosti o čemu svjedoče mnogi spomenici, muzeji, sakralni objekti, od srednjovjekovne jezgre grada Krka, Bašćanske ploče u Jurandvoru, franjevačkog samostana na otočiću Košljunu i ostalih, a zahvaljujući mnogobrojnim eko projektima i sustavnoj brizi o čistoći i zaštiti okoliša, ponosno ističe i 14 Plavih zastava.

Mnogobrojne pješačke i biciklističke staze protežu se otokom u dužini od preko 300 km, a svaki gost, zaljubljenik u biciklizam, na Krku može pronaći svoju idealnu stazu, od one makadamske, idealne za za mountain bike, do asfaltiranih cesta za obiteljsku panoramsku vožnju, javljaju na portalu Hrvatske turističke zajednice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju