Readers Choice Award dodjeljuje se svake godine, a Krk se na listi najboljih europskih otoka našao u društvu grčkog Santorinija, talijanske Elbe i Caprija, švedskog arhipelaga i grčke Krete, te je predstavljen kao najpopularniji i najnaseljeniji otok hrvatskoga Jadrana. Neki od čitatelja otok Krk opisali su kao "najbolje mjesto na svijetu", zahvaljujući prvenstveno prekrasnom, očuvanom krajoliku i mnogobrojnim aktivnostima, kao i jedinstvenim ljepotama plaža.

Otok Krk najveći je jadranski otok i ubraja se u najsunčanije dijelove Europe s više od 2500 sunčanih sati godišnje, zahvaljujući kojima na otoku raste približno 1400 vrsta kopnenog bilja, što čini gotovo polovicu hrvatske flore. Poznat je i kao otok kulture i kolijevka pismenosti o čemu svjedoče mnogi spomenici, muzeji, sakralni objekti, od srednjovjekovne jezgre grada Krka, Bašćanske ploče u Jurandvoru, franjevačkog samostana na otočiću Košljunu i ostalih, a zahvaljujući mnogobrojnim eko projektima i sustavnoj brizi o čistoći i zaštiti okoliša, ponosno ističe i 14 Plavih zastava.

Mnogobrojne pješačke i biciklističke staze protežu se otokom u dužini od preko 300 km, a svaki gost, zaljubljenik u biciklizam, na Krku može pronaći svoju idealnu stazu, od one makadamske, idealne za za mountain bike, do asfaltiranih cesta za obiteljsku panoramsku vožnju, javljaju na portalu Hrvatske turističke zajednice.