Okrug Xiapu u provinciji Fujian uz Istočno kinesko more popularno je turističko odredište koje godinama privlači putnike pitoresknim prizorima ruralnog života uz more. No nedavno je otkriveno kako je ta ruralna idila s fotografija samo obmana.

Iza umirujućih fotografija osamljenih ribara na pučini skriva se gomila turista naoružanih fotoaparatima i voki-tokijima koji naređuju „modelu“ što da radi i kako da pozira. Na nekim mjestima, čak, napisane su upute kako snimiti savršenu fotografiju.

Kineski zid Zanimljivosti 10 slavnih turističkih atrakcija koje u stvarnosti ne izgledaju kao na razglednicama

Lokalno stanovništvo spremno je na sve kako bi privuklo turiste i zadovoljilo posjetitelje – uz malu financijsku inicijativu uljepšat će stvarnost kako bi njihovi gosti dobili savršenu fotografiju za sjećanje sa svojeg putovanja.


Prema pisanju New York Timesa lokalno stanovništvo koristi čak specijalne efekte kako bi turistima ponudili savršenu fotografiju. Jedan od čestih fotografija u Xiapu je prizor seljaka u tradicionalnom šeširu ovoga prostora kako vodi bivola kroz maglovitu šumu.

Magla je zapravo dim koji se „dobiva“ paljenjem sijena, a bivol je tu samo statist jer se ove životinje ne uzgajaju u Xiapu već dugi niz godina.

 

Idilični prizori indirektna su posljedica vladinih nastojanja da potaknu ruralni turizam, ali i sveprisutne nostalgije ljudi za nekadašnjim mirnijim i jednostavnijim načinom života.

I dok nema ništa loše u tome da snimite savršenu fotografiju s odmora, pa čak i nekome platite da vam pozira za nju, mnogi negoduju što se namješteni prizori predstavljaju kao autentični trenuci iz Xiapua na društvenim mrežama.

Selo u kojem smijete živjeti samo ako ste operirali slijepo crijevo Villa Las Estrellas - 2 Villa Las Estrellas - 4 Villa Las Estrellas - 3 +1 Villa Las Estrellas - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju