1. Perth South - ova plaža izgleda predivno i božanstveno, no ribe koje plivaju u moru su smrtonosne i mogle bi vas popapati. Da, nažalost, ovdje su zabilježeni učestali napadi morskih pasa...

2. Northen Coast Beach - ova plaža proteže se diljem sjeverne Australije, a ako ćete ikada imati prilike posjetiti je - pazite se otrovnih zmija koje se kriju u grmovima, kao i na opasne kitopsine u moru!

3. Cape Town Beach - ako se spremate na ovu najpoznatiju južnoafričku plažu, nemojte se začuditi kada nećete u vodi vidjeti niti jednog lokalca - to je zato jer oni znaju da se u vodi skrivaju smrtonosni morski psi. Pa onda budi frajer!

4. Horry County - ovo je plaža smještena u Južnoj Karolini a poznata je po kristalno čistoj vodi. Vjeruje se kako je do sada odnijela preko 500 života. U njoj borave smrtonosne zmije i anakonde, koje, iako ih nema puno, predstavljaju rizik za sve posjetitelje.

5. Hanakapiai Beach - jedna od najpoznatijih plaža na svijetu poznata je i po tome što je na njoj zabranjeno kopanje turistima. Vlada Havaja ne dopušta da turisti borave na ovoj plaži, a razlog tome su - insekti opasni po život.

6. Lond Beach Island - na prvi pogled ova plaža je predivna i zaista oduzima dah, no ako ste pa i na tren pomislili umočiti se u vodu - bolje nemojte! Ovdje plivaju mali morski psi koji mogu nanjušiti ljudsko meso s udaljenosti od čak tri kilometra!

7. Marshall Beach - smještena na Marshall otoku u SAD-u, ova plaža dom je brojnim zmijama, leopardima i smrtonosnim morskim psima. Kažu da ju je najbolje zaobići u širokom krugu.

8. New Smyrna Beach - ovo je jedna od najopasnijih plaža Floride. Iako je predivna i zaista puno obećava, ona u svojim vodama skriva neke od najopasnijih morskih stvorenja koja će vas doslovno stajati žive glave!

9. Alter do Chao Beach - nalazi se u brazilskom Sao Paulu, a poznata je po agresivnim piranjama koje obitavaju u vodi. Iako piranja sama po sebi i nije pretjerano opasna, u jatu im se ne bi trebalo približavati...

10. Ponce de Leaon Inlet - još jedna od opasnih plaža Floride na kojoj turisti nisu dobrodošli. Unatoč upozorenjima, turisti i dalje posjećuju ovu plažu i idu na kupanje - no njih više od 200 više to neće moći napraviti... Pa vi ne slušajte upozorenja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju