Samo 12 kilometara od glavnog ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera smjestilo se imanje Eko-Klanac koje, osim organski uzgojenog voća i povrća nudi i smještaj u trima drvenim kućicama koje su vlasnici sami izgradili.

Eko imanje nalazi se u selu Jelov Klanac, u blizini mjesta Rakovica, na cesti Karlovac-Korenica. Do njega će vam iz Zagreba ili Zadra trebati dva sata, a iz Splita oko dva i pol sata automobilom.

Drvene kuće na malom brežuljku okruženom livadama, šumama i vrtovima pružaju vam privatnost i odmor u prirodi i zelenilu.
Kućice su jednake i međusobno udaljene dovoljno da vam nitko ne smeta.

Svaka kućica u prizemlju ima kuhinju opremljenu svime što vam treba za pripremanje obroka, kupaonicu s tušem i WC-om i glavnu spavaću sobu s bračnim krevetom, a na galeriji je soba s tri kreveta za jednu osobu, tako da svaka može primiti 4+2 osobe.

Kuće imaju peć na drva, pa se ne morate bojati zime neovisno u dobu godine u kojem posjećujete Eko Klanac. Cijena kućice je 170 eura po noći, a na platformi Booking.com obilježene su i oznakom "održiva putovanja".

Zajednički dio koji mogu koristiti posjetitelji svih kućica sastoji se od sjenice s velikim zidanim prostorom za roštilj, peku, kotlić ili gradele. U sjenici je i veliki drveni ručno izrađeni stol za kojim će se komotno smjestiti deset do dvanaest osoba, a ako ste više od trčanja nego od sjedenja, svakako iskoristite nogometno igralište koje vam je također na raspolaganju na imanju.

Na imanju ćete se osjećati više nego dobrodošlo, a ako Eko Klanac posjetite ljeti, domaćin će vas razveseliti košarom vlastitog organskog povrća. Imanje se sastoji uglavnom od vrtova, a nešto manje je voćnjaka i livada. Ovdje je baš sve uzgojeno na prirodan način, a sve što je zrelo, smijete ubrati i kušati. Možete, naravno, i kupiti sve što se uzgaja i proizvodi, a netom ubrano povrće možete odmah pripremiti u svojoj kućici ili na roštilju. Kao gosti možete sudjelovati i u sadnji, berbi i brizi za OPG i tako naučiti ponešto o ekološkom uzgoju i proizvodnji.

Kako se imanje nalazi u neposrednoj blizini Nacionalnog parka, priroda je ovdje gotovo netaknuta, nezagađena i bez ikakva doticaja sa zagađivačima, izuzetno bujna i lijepa. Noći su svježe i mirisne i sigurno ćete se naspavati kako već odavno niste.

Danju možete uživati u šetnji brojnim označenim stazama, promatranju ptica, fotografiranju i gljivarenju, a naravno, kada ste ovako blizu samim Plitvicama, posjetite nacionalni park, obiđite bajkovite Rastoke i ako još niste – Baraćeve špilje. Navečer se počastite čašom vina uz pucketanje vatre i uživajte u božanstvenom miru i tamnoj noći.

  Plitvice Art Farm u Rakovici: Super ponuda za guštanje u ličkim specijalitetima i megapalačinkama Plitvice Plitvice - 10 Plitvice Art Farm - 1 +3 Plitvice Art Farm - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju