Eko-etno selo Strug smješteno je u samom srcu Lonjskog polja o kojem smo i nedavno pisali, svega sat vremena od Zagreba ako idete autocestom E70. Selo Strug je obiteljsko gospodarstvo koje se sastoji od nekoliko moslavačkih hrastovih kućica (Kuća Vesna, Kata i Jelica), jedne velike kuće s bazenom koji se može iznajmiti te restoranom Krčma kod Dide Jože na samom jezercu s pogledom na Lonjsko polje i predivnom terasom.

U rustikalnu uređenom restoranu s obilježjima toga kraja, možete pronaći fish već od 40-ak kn ili obiteljski ručak po povoljnim cijenama te uživati u riječnoj ribi, roštilju, jelima od divljači te domaćim moslavačkim vinima (škrlet). Nakon ručka se možete podružiti s konjima kojima slobodno šetaju oko imanja, a možete ih i jahati ili se uputiti u okolno istraživanje Lonjskog polja.

Lonjsko polje prostire se na čak 500 četvornih metara i najveće je zaštićeno močvarno područje u dunavskom porječju, a čak 2/3 ptica Hrvatske obitava tu tako da se slobodno možete, ako volite taj ti odmora, promatrati ptice. Također, ako vas zanima lov i riblov, možete se upustiti i u tu pustolovinu.

Eko etno selo strug nudi i niz drugih aktivnosti, pa tako kod njih možete iznajmiti bicikle i provozati se biciklističkim rutama dugim 310 km ili možete iznajmiti čamac i provozati se okolnim rijekama. U blizini se nalazi i selo Krapje, europski spomenik kulturne baštine, gdje možete vidjeti oko 80 drvenih kućica tradicinalne arhitekture i specifične za ovaj kraj.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju