Kako se svakodnevno rade razne studije, jedna je i dala odgovor koja svjetska znamenitost ima najbolji signal i mogućnost spajanja na Internet.

Mjereći snagu signala i dostupnost wi – fi signala, portal Uswitch rangirao je turističke znamenitosti diljem svijeta prema jačini internetske veze.

Kako su digitalni nomadi već odavno dobro poznata stvar, a možda ste baš i vi jedan od njih, ne bi bilo loše znati gdje možete uživati u kristalno čistom zvuku ili pronaći vezu za video poziv koja neće prekinuti usred sastanka.

Iako Kina zauzima prvo mjesto na svijetu po broju registriranih mobilnih uređaja, zanimljivo je kako je njihova najznačajnija znamenitost, Kineski zid, jedno od mjesta s najgorom internetskom vezom.

A što se tiče znamenitosti s najboljom internet vezom, njima se diče SAD i Australija, te tako prva tri mjesta zauzimaju most Golden Gate, Kip Slobode i Opera u Sydneyju. Odmah nakon ova tri na popisu se našao Eiffelov toranj, koji je tako proglašen znamenitošću s najboljom internetskom vezom u Europi.

Nakon Eiffela, na popisu se nalazi ponos Katalonije – Sagrada Familia, a od europskih znamenitosti valja još izdvojiti i Buckhingamsku palaču na sedmom mjestu.

Uz već spomenuti Kineski zid, spomenimo i neke druge znamenitosti s lošom internetskom vezom, kao što su Petra u Jordanu, Taj Mahal u Indiji, Plava džamija u Istanbulu...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju