Najpoznatije svjetske znamenitosti, bile one prirodne, bile napravljene čovjekovom zaslugom, jednostavno ne zadovoljavaju svačije ukuse. A kako u današnje vrijeme svi mogu ostavljati komentare, ekipa s Daily Maila zavirila je na Tripadvisor i pronašla recenzije od jedne zvjezdice za neke od najpoznatijih svjetskih atrakcija. Uglavnom, zaključak je jednostavan – nemoguće je zadovoljiti baš sve.

Ben Nevis

Riječ je o najvišoj planini u Ujedinjenom Kraljevstvu, čiji se vrh nalazi na 1345 metara iznad površine mora te privlači više od 130 tisuća posjetitelja godišnje. Ipak, jedan se korisnik, vjerovali ili ne, žalio da je Ben Nevis strm te da nema toaleta ni trgovina. Vrhunac svega je komentar kako je bilo i snijega te se netko mogao ozlijediti. Drugi korisnik se pak uzrujao kvalitetom internetske veze.

Kip slobode - 3 Kip slobode - 3 (Foto: Getty Images)

Kip slobode

Iako krasi New York od 1886. i jedan je od simbola grada, nisu svi njime oduševljeni. Tako se može pročitati kako je riječ tek o "statui usred vode koja uopće nije velika". Također, kao problem se navodi i skupa ulaznica za posjet.

Kineski zid

Kultni zid koji se proteže na nevjerojatnih 8850 kilometara ima povijest dugu 2 tisuće godina. Vjerovali ili ne, jedan se korisnik požalio kako je zid jako star. Da, dobro ste pročitali – zid je jako star.

Angkor Wat

Angkor Wat u Kambodži upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća vjerska struktura na svijetu, ali jedan je posjetitelj izgleda bio razočaran gotovo 900 godina starom lokacijom, opisavši svoju recenziju naslovom. "Potrebno je dobro čišćenje". Pojašnjenje je i više no originalno – "Ono što sam pronašao bila je hrpa starih hramova koji su bili u ozbiljnom stanju zapuštenosti, raspadali su se i padali, a iz nekih su hramova čak rasla stabla."

Buckinghamska palača

Službena londonska rezidencija monarha Ujedinjenog Kraljevstva od 1837. danas je administrativno sjedište kralja, navodi se na službenoj mrežnoj stranici kraljevske obitelji. S više od 700 soba koje se prostiru na 39 hektara, posjetitelji hrle iz cijelog svijeta kako bi posvjedočili veličanstvenosti građevine. Ali jedan posjetitelj ju je doživio jednostavno kao "veliku kuću" - i činilo se zabrinutim zbog nedostatka satelitskih TV antena. Prilikom opisa, bio je prilično jasan – "Velika kuća u Londonu s više spavaćih soba od moje i vjerojatno s više televizora, iako nisam vidio niti jednu satelitsku antenu".

Zgrada opere u Sydneyu

Prošle je godine ova kultna zgrada proslavila pola stoljeća, a u njoj su redom nastupale najveće svjetske face. Ipak, ne sviđa se svima. Jedan ju je posjetitelj nazvao "arhitektonskom tragedijom" i usporedio je s prosječnom starom slikom. Drugi je pak bio još jasniji, navevši da je život kratak i da vrijedi probati nešto drugo.

Nova lista 10 najboljih plaža na svijetu: Prve tri s popisa pronaći ćete u Europi Grace Bay, Havaji Spiaggia dei Conigli La Concha, Španjolska +1 Ka'anapali, Havaji

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju