Da su dinosauri nekada imali istarsku adresu, to je općepoznata stvar, ali možda ne znate da ih i danas možete sresti na tom našem poluotoku crvene zemlje. U blizini Poreča, u šarmantnoj Funtani, skriven bujnom šumom čeka vas Dinopark Funtana, odredište za pustolove, dinoljupce i ispunjen izlet.

Dinopark Funtana odvest će vas na putovanje u pretpovijesno doba, na svakom zavoju upoznat ćete novu vrstu dinosaura, a s nekima ćete se moći i družiti. Uzbudljive atrakcije i vožnje, blještave predstave, akrobatski i mađioničarski nastupi – baš sve ovdje pripovijeda priče iz prapovijesti. Dinopark Funtana tematski je park u kojem će svatko bez obzira na uzrast, pronaći nešto za sebe.

Ova čudesna zemlja dinosaura otkrit će vam sve o njihovu životu, pritom ćete se i odlično zabaviti, a možete ih i – zajahati. Osim dinosaura i atrakcija prigodnih imena poput Tortuga Pirates, Dragon Coaster, Twister Fly, Safari Bus ili Flintstone Ride od kojih će vam proraditi adrenalin, ovdje ćete upoznati i neke suvremenije životinje u malom zoološkom vrtu, na sajmu reptila ili čekajući Pony Express. Ako vam i to još nije dovoljno uzbudljivo, možete se priključiti - lovu na čudovišta.

U Dinpoarku Funtana možete se okušati i u streličarstvu, skakati na trampolinu ili prošetati kroz Gondvanu i Pangeu i tamo promatrati dinosaure u njihovom prirodnom okruženju. Nemojte se iznenaditi, neki od njih mogu naglo oživjeti. Djeca će uživati u radionici kopanja kostiju dinosaura u Dolini kostura, a rijetke neće impresionirati Morsko čudovište uz koje ćete upoznati prapovijesni život – ispod morske površine.

Dinopark se proteže na ogromnom području pa ćete od hodanja sigurno ogladniti. Za odrasle tu je Jungle bar ili Tuttti frutti, Jurrasic BBQ” i BAMBOO CAFE, a djeca će obožavati Mc Dinos i Pizza Cut.

Dinopark Funtana otvoren je do 3. studenoga, jer se dinosauri moraju odoriti do proljeća. Ulaznica u postsezoni osjetno je jeftinija nego u sezoni, pa ćete za odrasle platiti 19, a za djecu 15 eura, a možete ih kupiti i online.

Kod čarobnog Slunja: Drvena kućica u šumi koja će vas zavesti jednim migom Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 30 Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 29 Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 28 +26 Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 27

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju