Predivna i svestrana Lika, uokvirena planinskim lancima Velebita, Velike Kapele, Male Kapele i Ličke Plješivice jedna je od destinacija Lijepe Naše u kojoj bismo provesti dane i dane, a još nam ne bi bilo dosta. No, ako ne uživate u predivnoj prirodi, zaigranim krajolicima šuma, pašnjaka i krških polja, najvećih rijeka ponornica i najljepših jezera (Plitvičkih, naravno), gurmanskoj hrani, istraživanju špilja i aktivnostima, bilo opuštajućih ili koje se pamte čitav život zbog adrenalina koji izazivaju – Lika bi vam mogla biti nezanimljiva. 

Rodni kraj izumitelja i znanstvenika koji je promijenio svijet, velikog Tesle, mjesto gdje raste vrhunski krumpir, kao i dom najveće zvijeri koja živi u našim krajevima (medvjeda), Lika doista ima bezbrojna lica, a da biste otkrili bar djelić potrebno je nešto vremena. 

Jedno od mjesta koje može poslužiti kao idealna baza za avanture jugozapadnog dijela Hrvatske je Camping Plitvice u kojem se dobro osjećaju i oni koji žele guštati u prirodi, ali nisu blagonakloni s neudobnostima koje može pružiti tijekom lošeg vremena.

Camping Plitvice u naselju Smoljanac, nedaleko od mosta na Korani nanizao je pet zvjezdica kojima tetoši svoje goste. Od Zagreba je udaljen 130 km, od Rijeke 170 km, a od Nacionalnog parka Plitvička jezera tek 7,5 km. Luksuzni kamp i oaza u prirodi, osim kamperima i šatorima nudi boravak i u 17 mobilnih kućica. U svakoj se nalaze dvije spavaće sobe s po dva kreveta koji se po potrebi mogu i spojiti. Svaka soba ima svoju kupaonicu što je itekako preporučljivo za mir u kući. Spavaonice povezuje zajednička, odlično opremljena kuhinja s blagovaonicom te zajedničkom terasom s prekrasnim pogledom na kamp, ali i prirodu u kojoj se nalazi.

U krugu od dvadesetak kilometara sadržaja ne nedostaje: NP Plitvička Jezera, izletište Baraćeve špilje (Rakovica), Pećinski park (Perušić), zip line, quad i buggy, kayaking po rijeci Gackoj, te paragliding samo su neki od njih. Tko želi, može u kampu unajmiti bicikl te istražiti okolicu na dva kotača.

Baraćeve špilje - 3 Putovanja Baraćeve špilje: Izletište u prekrasnoj prirodi gdje možete doživjeti iskonski mrak i upoznati šišmiše

Gosti koji odluče odsjesti u mobilnim kućicama na raspolaganju imaju usluge pranja i glačanja rublja, kao i stroj za pranje i sušenje rublja, što je vrlo korisno ako se zaigrate istražujući neku od predivnih staza za treking u blizini. Tu je i room servis, besplatni parking, internet… Boravite li u kamperu ili šatoru, tu su travnate parcele, roštilj zona, adapteri za struju i prostor za pranje posuđa. Tko želi, može iznajmiti privatnu obiteljsku kupaonicu, a za one koji borave u šatorima na raspolaganju je sef kao i hladnjak na recepciji.

U sklopu kampa je i restoran Plitvice, savršeno mjesto za uživanje u tradicionalnim jelima, poput primjerice krumpirovih polica sa špekom (mljac!), sireva uz pokoju čašu vina ili kavu s domaćom pitom od jabuka na terasi s pogledom na bazen i predivnu prirodu. Uz bazen su i udobne ležaljke za sunčanje, skupljanje dojmova ili čitanje kakve dobre knjige. U sklopu kampa je i veliko igralište za košarku, odbojku, nogomet, badminton, a vrijeme se može provesti i na crossfit zoni. Klincima u kampu neće biti dosadno jer vrijeme mogu provesti na igralištu s brojnim zanimacijama ili pak zaigrati Playstation. Za kišne dane tu je i mogućnost igranja pikada, najam projektora…

Camping Plitvice ima i amfiteatar, zamišljen je kao pozornica za različite kulturne sadržaje. Ovog ljeta u planu je kino pod zvijezdama. Razmišljalo se i o onima koji dolaze radi posla pa ako nekome zatreba, tu je kongresna dvorana s 45 sjedećih mjesta za različite sastanke, edukacije, seminare ili radionice. Dobrodošli su i kućni ljubimci, a za uprljane šapice i dlaku, u sklopu kampa nalazi se praonica za kućne ljubimce na otvorenome.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju