Hrvati vole na skijanje pojuriti u Sloveniju, Italiju, Francusku, ali rijetko ćete kad koga čuti da kreće put Bugarske. I to nije ni čudno, jer Bugarska je prilično daleko, no ako ste manje više prošli sva skijališta u susjednim zemljama, možda uopće se ne bi bilo loše odvažiti na jedan put do bugarskog skijališta Bansko!

Ovo skijalište nije nepoznanica, uostalom, ovdje se održavaju i utrke Svjetskog skijaškog kupa. Staza ima sasvim dovoljno, ukupna je duljina 75 kilometara, a Bansko se smjestilo u nacionalnom parku Pirin. Ovdje rado dolaze skijaši i snowboarderi, ali i ne samo oni. Naime, priroda je prekrasna, zrak čist i svjež, a pješačkih staza ima koliko vam srce želi. Tako da, o ovom odredištu valja razmisliti i van skijaške sezone.

Čak štoviše, u spomenutom nacionalnom parku gdje se nalazi i Bansko, smjestilo se 180 jezera, a spomenimo kako se u blizini nalaze i mnogi termalni izvori. S obzirom da ljudi ipak ovdje primarno dolaze skijati, smještaj sa spa centrima je gotovo pravilo.

Što se cijena tiče, ni Bugarska više nije jeftina kao nekad, ali u usporedbi s gore nabrojanim zemljama, ipak će vaš novac vrijediti više. Tako ćete trenutno skijašku kartu za jedan dan platiti oko 300 kuna, što je cijena koju plaćate recimo na brojnim slovenskim skijalištima. Naravno, velika je razlika što slovenska skijališta broje oko 20 – ak kilometara staza, a Bansko već spomenutih 75 kilometara.

U svakom slučaju, ako se odlučite skijati u Bugarskoj, uvjereni smo kako nećete pogriješiti!

Dućani pred kojima klečite: Balkansko rješenje za bivše bunkere i visoke rente Sofija - 5 +0 Sofija - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju