U nastojanjima sprječavanja gostiju u priređivanju kućnih zabava, Airbnb je odlučio zabraniti nekim korisnicima mlađim od 25 godina najam cijele kuće ili stana!

„Smanjenje broja neovlaštenih kućnih zabava uvijek je bio prioritet, a sad je to važnije no ikad“, poručili su iz Airbnba. „Briga za zdravlje važnija je no ikad, tako da poduzimamo sve što je u našoj moći da boravak u SAD-u učinimo sigurnim.“

Drvena kućica Tilia, Planina Gornja - 8 Putovanja Drvena kućica za punjenje baterija usred Medvednice do koje vozi i ZET-ov autobus

Naravno, to ne znači da svi mlađi od 25 godina ne mogu iznajmiti kuću, već se pravilo odnosi samo na one koji nemaju najmanje tri pozitivne kritike. I dalje se bez problema mogu rezervirati privatne sobe i hoteli, a i bilo gdje drugdje u svijetu, ovakva ograničenja ne postoje.

Iz Airbnba su poručili kako su ovakva ograničenja već testirali u Kanadi ranije ove godine, pri čemu je došlo do značajnog pada u broju nedopuštenih kućnih zabava. S obzirom na epidemiološku situaciju, sad se ista stvar odlučila napraviti i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zemljanka u Ljutomeru - 4 Putovanja "Nestvarna" zemljana kućica za odmor na samo sat i pol od Zagreba

„Dobar dio gostiju unajmljene prostore tretira kao svoje i ponašaju se kao da su u svojim kućama i kvartovima i 99,95 posto njih nema problema s poštivanjem pravila“, poručuju iz tvrtke. Ipak, ima i onih koji pravila ne poštuju, a Airbnb je došao do izračuna da je takvih najviše među mladom populacijom te se odlučio na uvođenje navedene mjere.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju