All inclusive resorti sinonim su za maksimalno udoban odmor. Bilo da se odlučite posjetiti Meksiko ili Karibe, resort vam nudi sve obroke u danu i širok izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića kao i ponudu sportova poput kajakinga i ronjenja, ali i druge aktivnosti poput joge i tečajeva plesa. Iako zvuči idealno, postoje neke stvari koje svakako nastojte izbjeći.

1. Nije uvijek sve uključeno u cijenu

Kako ime kaže, većina stvari bit će uključena u cijenu ali očekujte da se neke stvari ipak posebno plaćaju. Najčešće su to masaže ili aktivnosti poput golfa, a često ćete morati dodatno platiti i neka posebno skupa vina ili hranu poput jastoga.
Večera uz svijeće na plaži rijetko je uključena u osnovnu cijenu, a često ćete morati dodatno platiti tečaj ronjenja.

Prije rezerviranja odmora iz snova samo dobro proučite što je uključeno a što ne kako se ne biste neugodno iznenadili na licu mjesta.

2. Ponesite gotovinu za napojnice

U nekim resortima postoji politika „bez napojnice“ ali u mnogima je uobičajeno ostaviti napojnicu spremačicama, konobarima i ostalom osoblju koje vam je na usluzi 24 sata dnevno. Preporučamo da istražite kakvi su običaji u resortu koji ste odabrali kako biste bili pripremljeni na sve. Napojnice se kreću između 5 i 30 kuna.

3. Pripremite se na prezentacije o popustima

Nerijetko ćete odmah po dolasku u resort biti pozvani na ručak ili večeru koji uključuje prezentaciju s raznim popustima i VIP članstvima. Ukoliko vas takve stvari zanimaju, u tome nema ništa loše. Već samo slušanje prezentacije često sa sobom donosi neke sitne pogodnosti ili darove, a članstvo u nekom od „klubova za popust“ na godišnjoj bazi nudi brojne druge pogodnosti.

Budite samo spremni na to da prodavači znaju biti izrazito uporni u namjeri da vam prodaju ono što su naumili, a i razmislite unaprijed želite li potrošiti sat vremena svog odmora na ovaj način.

4. Isprobajte sve što se nudi

Svoj odmor prvenstveno trebate provesti točno onako kako želite i ako odlučite cijeli odmor provesti na istom mjestu kraj bazena ispijajući svoje omiljeno piće, to je sasvim u redu. Međutim, ponekad se isplati riskirati i isprobati stvari koje dosad niste bilo da se radi o tečaju ronjenja, nekoj novoj egzotičnoj hrani ili izletu na mjesto na kojem još niste bili. Budite otvoreni za nove izazove, na kraju bi vam moglo biti drago.

5. Nemojte pretjerivati s pakiranjem

Svi smo često skloni prekrcavanju kufera i pakiranju odjeće „za nikad ne znaš“. Na kraju se nerijetko vratimo kući i shvatimo da smo obukli samo pola od ponesenog a zatvaranje i nošenje kofera oduzeli su nam previše muke i vremena.

Pakiranje „taman“ vještina je koja se stječe s godinama i iskustvom ali imajte ju na umu kada se krenete pakirati za sljedeće divno putovanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju