Ako putujete vlakom proći ćete mnogim skrivenim kutcima na koje na možete automobilom, biciklom ili motorom. Prepustite se iznimnim pogledima koji će vas dočekati i osjećajte se kao u filmu. Ovo je naših 5 prijedloga tura za ljubitelje vožnje vlakom. Javite nam koju ćete odabrati.

London – Venecija Orient Express

Sigurno ste gledali Ubojstvo u Orient Expressu. Ako vas je film oduševio, zašto vas ne bi oduševila i vožnja vlakom na turi koja je inspirirana upravo ovim filmom? Vožnja kreće u Londonu, a završavate u Veneciji dok će vam putovanje biti ispunjeno visokom dozom luksuza i romantike.

Ukrcat ćete se na vlak British Pullman, a u Francuskoj ćete ostati oduševljeni kad svoje putovanje nastavite u vlaku Simplon Orient-Express. Iskustvo prvorazrednog putovanja je neizbježno, a prolazit ćete i uživati u pogledima na švicarske Alpe, francuske farme, pa sve do Venecije uz klasične obroke i tradicionalan odmor. Ako vam je ideja super, istražite web stranicu i uživajte u jednodnevnom izletu vrativši se u povijest.

Glacier Express švicarskim Alpama

Volite li prirodu, ovo će biti prava tura za vas jer ćete putem prolaziti kroz krajolike koje ćete pamtiti zauvijek. Krećete iz Zermatta i Matterhorna kroz 91 tunel i preko 292 mosta nad švicarskim Alpama sve do poznatog skijališnog mjesta St. Moritz.

Čekaju vas idilična planinska sela a tračnice vijugavo prolaze mnogobrojnim dolinama tik uz stijene. Upoznat ćete veliki švicarski kanjon, dok će vam najviša točka biti 2033 metara nadmorske visine na Oberalp Passu. Nećete ostati ni gladni jer će vam poslužiti slijed od 3 obroka što će savršeno doći kao idealna podloga za guštanje u pogledima. Više o turi potražite ovdje.

Iz Rusije do Kine Transsibirskom željeznicom

Ovo je najpoznatija i najduža ruta za putovanje vlakom, stoga bi bila prva šteta da je ne iskusite barem jednom u životu. Putovanje je duljine čak 10,555 kilometara što nije malo. Putujete kroz Rusiju i Mongoliju sve do Kine, a trebate znati da ćete prolaziti nekim od najopasnijih odnosno najekstremnijih terena na svijetu.

Ako krećete iz Rusije, polazna točka će vam biti Moskva, a putujući 6 dana stići ćete do Pekinga. Volite li ovakve avanture, koristite se nekim od internetskih pretraživača i isplanirajte svoje putovanje jer ponuđača ove ture ima mnogo.

Harry Potter avantura s The Jacobite Steam vlakom

Svi, ali svi ljubitelji čarobnjaka Harry Pottera i njegovih avantura doći ne na svoje zapute li se na avanturu vlakom po Škotskoj. Ovaj vlak kojeg pokreće parna lokomotiva uvelike podsjeća na bajkoviti Hogwarts Express koji je male čarobnjake vozio do magičnog dvorca Hogwarts, stoga je uživanje zagarantirano.

Putovanje traje 84 kilometara, a kad čujete zvižduk konduktera i ugledate dim iz parne lokomotive, znat ćete da je avantura krenula. Krećete u blizini Ben Nevis-a i vozite se kraj Loch Morara, najdubljeg slatkovodnog jezera u Velikoj Britaniji, najkraće rijeke Morar i stižete sve do najdubljeg morskog jezera u Europi, Loch Nevisa. Više o turi saznajte ovdje.

Brzina i brzina na putovanju od Tokija do Kyota

Već i ptice na grani znaju da su japanski vlakovi najbrži. Ovaj koji putuje na relaciji Tokio – Kyoto dostiže brzinu do čak 320 kilometara na sat, a ono što ga karakterizira je i njegov futuristički izgled.

Nećete tako lako zaboraviti poglede na najveću planinu Japana - Fuji stoga se pobrinite da odaberete pravu stranu na koju ćete sjesti. Vlak se zbog svoje brzine naziva i shinkansen odnosno vlak – metak, a ako ste se zapitali koliko će vam biti vremena potrebno da stignete od točke A do točke B, točan odgovor je samo 2 sata i 15 minuta. Više informacija vas čeka na poveznici.

Bilo koji da odaberete, nećete pogriješiti. Moderno, luksuzno, tipično, novo, romantično, ekspresno, futurističko – sve su ovo doživljaji koje ćete pamtiti!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju