10. Virginia Beach, SAD (56 km)

Ova je plaža poznata po svojoj živopisnoj šetnici čijom su duljinom naslagani brojni restorani i barovi. Mnoge poznate zvijezde tamo imaju domove, poput Pharella Williamsa i Missy Elliot ali sve i da ih ne sretnete tijekom šetnje, velika je vjerojatnost da ćete ugledati dupine u moru.

9. Ninety Mile Beach, Novi Zeland (88,5 km)

Nije poznato po čemu je plaža dobila ime jer nije dugačka 90 milja, ali je i sa svojih 55 milja u top 10 najdužih na svijetu. Smještena je na Sjevernom otoku Novog Zelanda, oko 250 km je udaljena od Aucklanda i popularna je turistička atrakcija zbog pravih pješčanih dina na kojima ljudi „surfaju“.

 8. Plaža Ibeno, Nigerija (90 km)

Rijetko kome bi na pamet pala Nigerija kada se priča o plažama, ali ova se prava pješčana ljepotica proteže na čak 90 kilometara uz srednjoatlantsku obalu i gleda na predivni Gvinejski zaljev. Popularna je među zaljubljenicima u razne sportove poput jet-skija, wakeboardinga i kajakinga. Odlično je mjesto i za ronjenje jer se u blizini nalaze čak dva koraljna grebena.

7. Playa Novillero, Meksiko (91 km)

Zamislite samo da šećete plažom i pored vas protrče divlji konji. To bi vam se moglo dogoditi posjetite li ovu predivnu meksičku plažu. Osim toga, voda je toliko plitka da možete prehodati čak 100 metara u dubinu prije nego voda postane duboka. Smještena je u regiji Nayarit i savršeno je mjesto za posjetiti tijekom cijele godine jer je more uvijek toplo! 

 6. Grand Strand, SAD (96 km)

Među najpopularnijim turističkim destinacijama u Sjevernoj Karolini je i ova plaža koja se proteže sve od Little Rivera do Winyah Baya. Iako je dugačka gotovo 100 kilometara, teško da ćete na njoj imati privatnosti jer ju godišnje posjeti čak 10 milijuna turista! Najnapučeniji i najpoznatiji grad je Myrtle Beach a sama plaža nudi sve- od prirodnih ljepota, preko restorana i barova do vrhunskog shoppinga.

5. Padre Island, SAD (113 km)

Ne kaže se bezveze da je „u Texasu sve najveće“ - u toj se saveznoj državi nalazi i službeno najveća plaža u SAD-u. oplahuje ju topla voda koja dolazi iz Meksičkog zaljeva tako da je na plaži moguće plivati tijekom cijele godine. Poznata je po morskim kornjačama ali i kao top destinacija za studentske proslave tijekom proljetnih praznika.

4. Cox's Bazar, Bangladeš (120 km)

Plaža se proteže predivnim Bengalskim zaljevom i jedno je od najpoznatijih turističkih destinacija u Bangladešu. Poznata je po finom bijelom pijesku i apsolutno nevjerojatnim zalascima sunca.

 3. Ninety Mile Beach, Australija (151 km)

I Australija ima svoju plažu od 90 milja, no za razliku od novozelandske, ova stvarno i je toliko dugačka, odnosno 4 milje dulja. Plaža se nalazi na sjeveroistočnoj obali Victorije i izuzetno je popularna za ribarenje, plivanje i promatranje kitova i dupina. Njenom dužinom smjestili su se obalni gradići ali je plaža uglavnom zadržala svoj iskonski štih.

2. Eighty Mile Beach, Australija (220 km)

Plaža se ranije zvala Ninety Mile ali joj je ime promijenjeno kako bi ju se moglo razlikovati od susjedne u Victoriji. Plaža je poznata po velikim pješčanim dinama, jatima egzotičnih ptica a pravi je raj za ljubitelje pecanja i sakupljače školjaka. Na dnu oceana nalazi se i olupina broda kojeg je potopilo nevrijeme 1887. godine.

1. Praia do Cassino, Brazil (241 km)

Daleko je najduža plaža na svijetu, proteže se sve od Ria do Urugvaja i da biste ju prehodali morali biste hodati oko tjedan dana. Poznata je po predivnom bijelom pijesku, zelenoj morskoj vodi i ugodnoj temperaturi vode. Na nekoliko mjesta nalazi se raj za surfere i ljubitelje svih vodenih sportova, a ostatak je uglavnom rezerviran za nevjerojatne prirodne ljepote.

Veliko priznanje: Hrvatska ima najbolju plažu za nudiste na svijetu Lokrum - 5 Lokrum - 4 Lokrum - 3 +1 Lokrum - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju