Pozove tako vodenkonj svojeg prijatelja Vatru na večeru. Kada mu se Vatra približio, vodenkonj osjeti da će mu ovaj spaliti krzno (koje je tada davno, davno još imao!) te se dade u bijeg. Vatra je trčao za njim pitajući se zašto vodenkonj bježi od njega. Došavši do jezera, vodenkonj skoči u vodu i spasi se od plamena.

No, stigao je čovjek kojemu je pripadalo jezero te zabrani vodenkonju da ostane u vodi jer će pojesti svu ribu u jezeru. Kako bi dokazao da je vegetarijanac, vodenkonj je obećao da će svakog dana izaći iz vode i razgrnuti svoj izmet kako bi čovjeku dokazao da u izmetu nema riblje kosti. Tako su postigli dogovor, i otad vodenkonj boravi u vodama jezera koje stvara delta rijeke Okavango...

Iako se o istočnoj Africi pričalo u travnju, 'putopisna' je publika stalno zapitkivala kad će se o ovom području pričati opet, jer sredina je travnja bila preduskrsno vrijeme, i mnogi koji su to željeli nisu stigli do Bookse na putopisnu priču o ovom čudesnoj regiji.

Ovoga će puta o veličanstvenim Viktorijinim slapovima, Bocvani i Namibiji prisutnima pričati profesorica Jadranka Varljen koja samo za ovu priliku dolazi iz Rijeke! Jadranka je strastvena putnica a osim zanimljive priče, svi koji dođu do Bookse u četvrtak navečer, uživat će i u pregrštu izvrsnih fotografija.

A kako je već običaj, nakon putopisne priče slijedi druženje putnika, javljaju s portala Booksa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju