U kongresnom centru Zagrebačkog Velesajma 26. i 27. studenog održava se 1. Hrvatski kongres sportskog turizma kojemu je glavni cilj formirati novu sliku Hrvatske kao zdrave nacije i turističkog odredišta za ljubitelje sporta.

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Grada Zagreba i Hrvatskog olimpijskog odbora u sklopu kongresa moći će se čuti zanimljiva predavanja o nautici u turizmu, sportskom ribolovu na Jadranu, cikloturizmu, padobranstvu i sličnim temama.

Hrvatska je u svijetu prepoznata kao zemlja s velikim sportskim imenima, a želja organizatora jest utemeljiti i učvrstiti njenu poziciju kao važno odredište sportskog turizma. Povrh svega, želi se potaknuti gospodarstvo svih hrvatskih regija, a posebno Slavonije, Like, Gorskog kotara, zaleđa Dalmacije i otoka.

Na kongresu će stoga biti predstavljeni potencijali Hrvatske za razvoj sportskog turizma, te istaknuti alati za privlačenje turista s novih i dalekih tržišta. Cjelokupan program 1. Hrvatskog kongresa sportskog turizma i prijavnicu za dolazak možete naći na službenim stranicama.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju