Tečaj orijentacije PK Vihor je namijenjen svim dobnim uzrastima, od djece školske dobi, odraslih željnih rekreacije, pa sve do onih željnih sportskog natjecanja, neovisno o fizičkoj kondiciji i predznanju. U Hrvatskoj postoji dvadesetak kategorija natjecatelja podijeljenih po različitoj dobi, spolu, fizičkoj spremi i znanju orijentacije.

Ne manje važna informacija je i da bavljenje orijentacijom vrlo povoljno utječe na potrošnju kalorija i smanjivanje viška tjelesne mase, tj. masnih stanica. U jednom satu sagorjet ćete više od 500 kalorija čime orijentacija spada među sportove s najvećim sagorijevanjem kalorija!


Ove godine klub organizira dva tečaja. Jedan namijenjen djeci (mala škola) i jedan opći namijenjen svim uzrastima - pa možete birati. To je ujedno i razlog zašto je pomaknut termin održavanja tečaja malo kasnije u godinu kada je ljepše vrijeme i duži su dani.

Kako se prijaviti?
Prvi kontakt, odnosno Vašu zainteresiranost molimo da prijavite čim prije na E-mail: vihor@vihor.hr

Uplata školarine može se izvršiti u prostorijama kluba Ribnjak 2 (obično četvrtkom 19.30 - 20.30h) uz prethodnu najavu na telefon u kontaktu radi provjere termina. Za tečaj se možete prijaviti na dan tečaja u prostorijama kluba, a unaprijed putem telefona ili elektronske pošte.

Fotogalerije dosadašnjih aktivnosti pogledajte klikom na ovaj link!

U cijenu škole uračunati su troškovi predavanja, korištenja edukacijske i orijentacijske opreme (kompasa), orijentacijskih karata, dodatnih informativnih materijala, rad instruktora na terenu, postavljanje kontrolnih točaka i crtanje orijentacijskih staza.


Tečaj je zamišljen kao niz teoretskih predavanja, koja tematikom prate praktične vježbe na terenu. Vještine orijentiranja savladavaju se postepeno, od čitanja karte, savladavanja orijentacijskog kretanja, pa sve do naprednijih tehnika i sportske taktike. Polaznici se upoznaju i s boravkom u prirodi, opremom i načinima treninga.

Početak škole obuhvaća jednostavnije terene u Zagrebu, a nakon savladavanja osnovnih vještina, radi napretka, selimo na kvalitetnije terene u okolici Zagreba - vršni greben Medvednice (planinarski dom "Runolist") i Ponikve (planinarski dom "Glavica"). Prilikom dolazaka na planinarske domove preporučljivo je koristiti osobni automobil, ali na oba planinarska doma može se doći i javnim prijevozom, uz cca 30-60 min. pješačenja.


Uvod u tečaj i prvo predavanje održavati će se u prostorijama kluba - Ribnjak 2 (centar Zagreba). Praktične vježbe i treninzi održavati će se vikendom (subota i nedjelja) na terenima u Zagrebu i okolici (prema programu).

Teoretska predavanja:
1. Osnove orijentacijskog sporta
2. Osnove čitanja i korištenja karata, orijentacijske karte
3. Sudjelovanje na natjecanjima, orijentacijska oprema, oprema za boravak u planinama, oprema za orijentaciju brdskim biciklima
4. Služenje kompasom
5. Orijentacijska tehnika
6. Orijentacija brdskim biciklima
7. Orijentacijska taktika i fair play
8. Napredne tehnike orijentiranja, sportski trening, prevencija ozljeda, zdravlje i prehrana
9. Precizna orijentacija
10. Analize natjecanja i treninga


Preliminarni okvirni program tečaja:

1.blok - 26.-29.03.2015. - zagreb, Ribnjak 2
četvrtak - prijave, administracija, 19:30 uvodno predavanje
petak - predavanje 19:30 sati
subota - predavanje i praktične vježbe - Zagreb
nedjelja - predavanje i praktične vježbe - Zagreb

Predavanja četvrtkom
02.04. i 09.04.2015. u 19:30 sati


2.blok - 11. i 12.04.
subota i nedjelja - praktične vježbe i predavanja
- pokazno natjecanje i vježbe

3.blok - 18.-19.4.2015.
subota i nedjelja - praktične vježbe i predavanja

23.4. - test
Sudjelovanje na natjecanju

26.04. - Memorijal Stipice Mesića - pokazno natjecanje i vježbe

30.04. - svečano proglašenje

Vrijeme je da se prijavite, vidimo se u prirodi!!!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju