Porastom brige oko zdrave prehrane i tjelovježbe ova vrsta turizma pronašla je svoju ciljnu skupinu te se progurala u turističku ponudu. Dok su trekking i planinarenje u Dalmaciji već dobro uhodani i poznati, Dalmacija s 1500 km uređenih biciklističkih staza postaje i sve popularnija destinacija za bicikliste. Turistička zajednica Splitsko - dalmatinske županije predstavila je u suradnji sa županijskim biciklističkim savezom projekt Biciklističke karte Dalmatinske zagore, a uređena je 21 biciklistička staza.


Imajući to na umu, turistička agencija Sport i putovanja, u svoju ponudu, između ostalih, uvrstila je i programe Boat & Bike – Nacionalni parkovi Dalmacije, Boat & Bike – biciklističke ture južnom Dalmacijom koji povezuju izlete brodom i bike ture, a to je samo dio priče o bike turizmu.

Projekt kojim se agencija najviše ponosi je Ilirija Tennis academy. Priča se odvija u Biogradu na moru, točnije hotelu Ilirija te teniskim terenima. Spaja sport, izlete, prirodu, kulturnu baštinu i odmor u jednu savršenu cjelinu.


Programi obuhvaćaju različite kombinacije s tenisom - Tennis & Yoga, Tennis & Sail i Tennis & Bike, razni planinarski izleti koji mogu biti grupni ili individualni i čiji se sadržaj prilagođava željama klijenata, samo su neki od zanimljivih programa u ponudi. Zbog odlične lokacije kombiniraju se s izletima kao što su trekking u NP Paklenica, Jeep safari, NP Krka, NP Plitvice i druge atraktivne destinacije.


NP Paklenica idealna je za trekking zbog neposredne blizine i iznimne ljepote planinskih vrhova uz fantastičan pogled na more. Pogled s Anića kuka na kanjon Velike Paklenice, na cijeli zadarski arhipelag i Maslenički most koji se nadvija nad kanjonom Maslenica prema Novigradskom moru - nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sportski turizam obogatio je turističku ponudu, produžio je turističku sezonu te popularizirao Dalmaciju kao destinaciju sportskog turizma gdje ga čeka svijetla budućnost.Vrijeme je da se i vi priključite!

Više o programima možete saznati na sljedećim stranicama:
Ilirija Tennis Academy 
Sport i putovanja
Mountain-fit

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju