Bučnica, pečena bundeva, bučino ulje, rezanci od sušene bundeve... Sve to moći ćete isprobati u nedjelju, 1. listopada 2017., od 9 do 19 sati na prvoj sisačkoj Bučijadi na Šetnici Slave Striegla, uz rijeku Kupu u centru grada.

U trendu Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Sudjeluju obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja grada i okolice, a predstavit će svoje proizvode vezane uz bundeve. OPG Verice Selanac iz Crnca kraj Siska svoje bučino ulje Aurora proizvodi hladnim prešanjem, a u nedjelju ćete ga moći i degustirati.

OPG Abramović iz Unčana osim ulja u ponudi ima i bučine sjemenke, brašno i proteinski prah, a sve proizvodi ekološki. OPG Janković u blizini Hrvatske Kostajnice također sve proizvodi ekološki, a uzgajaju stare sorte žitarica, primjerice domaćeg kukuruza i heljde, a tu su i konoplja i orah.

OPG Mesarić, između ostalog, uzgaja razne vrste tikvi, a OPG Lovro Lenac iz Hrvatske Kostajnice već godinama osvaja tržište svojim rezancima od sušene buče, kojih ne mogu proizvesti kolika je potražnja. Osim toga imaju i buču u prahu te brašno od kestena (izvrsno za "začinjavanje" smjese za palačinke) te heljdino brašno.