Svake godine u mondenom se Cannesu u vrijeme održavanja najglamuroznijeg filmskog festivala na svijetu prostire crveni tepih za doček najpoznatijih celebritija, a ove su godine gradski oci za njih odlučili proširiti poznatu plažu duž šetališta Croisette.

Za proširenje slavne plaže gradska će uprava upotrijebiti 80.000 četvornih metara finog pijeska, što je količina koja može ispuniti 32 olimpijska bezana. Na taj će se način proširiti 1,4 kilometara duga plaža duž šetališta Croisette. Fini pijesak duž Croisettea, luksuzni hoteli i restorani namijenjeni poznavateljima fine kuhinje daju posebnu draž gradu, privlačeći najveća imena filmske industrije tijekom filmskog festivala koji se tradicionalno održava u proljeće.

"Dosad je plaža bila široka oko 20 metara, a sad ćemo dobiti dodatnih 10 do 12 metara", kaže Bruno Richard, menadžer privatne plaže Long Beach na kojoj dnevna karta za ulazak stoji 25 eura.

Cannes Cannes (Foto: Profimedia.hr)

Više od polovine pijeska stiže brodicama iz obližnjeg kamenoloma u regiji Var. Pomiješan s morskom vodom pijesak se uz pomoć velike crpke istovaruje na plažu, a buldožerima se teren poravnava.

> Zemlje koje turisti obožavaju: Kamo se najviše putovalo prošle godine?

"Šira plaža znači više posjetitelja, a više posjetitelja znači veću dobit", objasnio je Richard, no stanovnici Cannesa podijeljenih su mišljenja.

Neki pozdravljaju proširenje javnih plaža, a ostali se žale na bacanje novca poreznih obveznika, pitajući se koliko će more do iduće sezone odnijeti pijeska s plaže, odnosno kolika je isplativost projekta za sam grad

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju