Gallova monografija "Barely legal", objavljena je u dvojezičnom, hrvatsko-engleskom izdanju i ilustrirana obiljem atraktivnih fotografija. Okupljenom su društvu ponuđena vina iz vinarije Matošević, istarski sirevi i istarski pršut, a svaki je uzvanik na dar dobio i knjigu, s posvetom Zlatka Galla i Ivice Matoševića.

Robert Ripli iz udruge Gastronomadi, predstavio je Matoševića kao netipičnog istarskog vinara koji se kao gradsko dijete počeo baviti vinom i vremenom stjecao sve veće povjerenje vinskog svijeta vlastitim trudom, kreativnošću i uspjesima. Vinski publicist i kritičar Saša Špiranec Matoševića je ocrtao kao inovativnog, radoznalog i eksperimentima sklonog vinara, te priznao da je njemu osobno najbolje Matoševićevo vino Alba Antiqua, malvazija odležana u akaciji.


Knjizi je priložen i glazbeni CD s pjesmom "U Istri mali Krunčići" koju su snimili Jurij Novoselić i Vlada Divljan, a koja je na ovoj zagrebačkoj promociji i premijerno poslušana.

Zagrebačka promocija knjige "Barely legal" uvod je u niz događanja kojima će vinarija Matošević obilježiti svoju punoljetnost širom svijeta: za par dana svoja će vina predstaviti u Londonu, zatim Splitu te u New Yorku. Sjajan rođendanski poklon vinarija Matošević je dobila i od BBC-a, koji je u svoju emisiju o vinu uvrstio i recenziju Matoševićeve bijele Grimalde. Još jednom se pridružujemo čestitkama i želimo još puno uspješnih godina i ovakvih proslava!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju