1. Đumbir
Ljutina ovog azijskog začina nadražuje okusne pupoljke u ustima i pojačava druge osjete. Povrh svega, potiče cirkulaciju, što je najvjerojatniji razlog zbog kojeg se đumbir spominjao kao afrodizijak još u drevnoj Kama Sutri.

2. Feferoni
Ne samo da feferoni ubrzavaju cirkulaciju u tijelu, već i njihova ljutina potiče stvaranje endorfina koji su popraćeni osjećajem uzbuđenja i euforije. Konzumacija ljutih papričica boji i bubri usne, te nas tako čini privlačnijima suprotnom spolu.

>> Top 5 najčudnijih afrodizijaka na svijetu

3. Šafran
Miris najskupljeg začina na svijetu pojačava osjet ugode te ima opuštajuća svojstva. Imajte na umu da su potrebne iznimno male količine da bi se postigao ovaj efekt, dok pretjerivanje sa šafranom može imati ozbiljne posljedice poput halucinacija.

>> 5 namirnica koje bildaju muški libido

4. Anis
Pitagora je tvrdio da anis pojačava mušku snagu, a njegova afrodizijačka svojstva preporučao je i grčki liječnik Dioskurides. Ovaj čudotvorni začin upotrebljava se od davnih vremena za povećanje spolne želje, a njegove afrodizijačke moći pojačat ćete ako ga dodate kuhanom vinu i medu.

5. Kardamom

Ovaj egzotični začin pojačava cirkulaciju, budi seksualnu želju, ali i pomaže u liječenju impotencije. Nekadašnji su kraljevi jeli hranu bogato začinjenu kardamomom kako bi mogli svojem kraljevstvu omogućiti što je više moguće nasljednika.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju