Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom nastavak je gastroputovanja koje je započelo 2015. godine knjigom slanih recepata. Ovaj put čitatelji se upuštaju u otkrivanje slatkih staza ovoga kraja.

Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom (Foto: PR)

Dugogodišnja proizvodnja šećera i meda davno su Virovitičko-podravskoj županiji dali epitet najslađe županije. Ovaj naziv opravdavaju i slasne kreacije koje se nalaze u kuharici koju potpisuje urednički dvojac Jasna Abramović, pročelnica Ureda župana, i Sanja Sudar, voditeljica Hotela Kurija Janković. Knjiga je to koja predstavlja 40 sjajnih recepata u režiji najpoznatije food blogerice "Domaćice" Sanje Mijac i hrvatske slastičarske reprezentativke Sandre Jadek.

Sandra Jadek i Sanja Mijac Sandra Jadek i Sanja Mijac (Foto: PR)

Kuharica je predstavljena u Hotelu Kurija Janković, u čijoj će se suvenirnici uskoro moći i kupiti. Spajanjem modernog i tradicionalnog gastrosvijeta dobiven je tako jedinstven suvenir koji će svojim slatkim okusima razveseliti svačije nepce.

Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom (Foto: PR)

U njoj možete pronaći razne slastice poput dizanica, torte od sira, kuglica od lješnjaka, punjenih čupavaca, torte s pekmezom, brze baklave bez kora, kuglofa od mrkve i naranče ili zobenih palačinki. Za sve sudionike projekta ova je knjiga puno više od samih recepata. Ona sadrži tradiciju slavonsko-podravskog kraja i bogatstvo lokalnih namirnica kao što su med, lješnjaci, orasi, jabuka, bundeva i kesten, a koje su predstavljene kroz moderan food styling i vrhusku fotografiju.

Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom možete prolistati online na web-stranici Virovitičko-podravske županije.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju