Bilo da ste jako zaljubljeni, želite se „skinuti“ s interneta ili kupati goli ispred kuće, kućice na osami s plažom na kojoj ćete biti sami savršen su odabir. Roštiljanje po cijele dane, čitanje knjiga za koje nemate vremena tijekom godine ili pecanje samo su neke od aktivnosti koje će popuniti raspored. Posluži li vrijeme, na južnim dalmatinskim otocima, uživati se može i tijekom listopada jer je more još uvijek dovoljno toplo.

Selca, Brač

Kućica na osami Studena nalazi se u blizini Selaca na Braču. Savršeno mjesto za romantični ili opuštajući odmor daleko od stresa. Robinzonski smještaj na 10 metara od mora prima četiri gosta, a ima spavaću sobu, dnevni boravak i kupaonicu te vez za brod. Ekokuća ima solarnu energiju i tank za vodu, ali i bežični internet, pa ne morate biti u potpunosti odcijepljeni od civilizacije. Cijena: od 668 kuna po noćenju

Smokvica, Korčula 

Kuća za odmor Rea nalazi se tik do mora, među maslinama, a u blizini nema susjeda s kojima ćete dijeliti svoje mjesto na plaži. Ima jednu spavaću sobu i prima dva gosta koji će moći uživati na osami. Osim ronjenja u azurnom moru možete i veslati, a ako ne dolazite automobilom, isplati se unajmiti motor kako biste istražili okolicu Cijena: od 483 kune po noćenju.

> Skrivena vila: Je li ovo najljepša kamena kuća na Pelješcu?

Gdinj, Hvar

Na južnoj strani Hvara ispod Gdinja pronaći ćete mirni kutak u hladu borova, daleko od gradske buke. Robinzonski turizam Medvidina nalazi se na tri metra od mora. Može primiti 4 gosta, a ima jednu spavaću sobu, dva kreveta i kupaonicu. Za one koji požele posjetiti Gdinj kad zapušu hladne bure na raspolaganju je unutarnji kamin. Cijena: od 334 kune po noćenju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju