Na vodećem svjetskom turističkom sajmu – ITB sajmu u Berlinu, Turistička zajednica Ličko-senjske županije osvojila je prestižnu nagradu „The Golden City Gate“ za nedavno predstavljeni promo film. Nagrada je dodijeljena u kategoriji „regionalni film“ na multimedijskom filmskom festivalu koji se održava u sklopu sajma.

Novi promidžbeni film „Visit Lika“ nakon nominacije koja je sama po sebi veliki uspjeh, ovjenčan je velikim priznanjem među snažnom konkurencijom od čak 148 promotivnih filmova poznatih destinacija iz cijelog svijeta. Nagradu je osvojila i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, čime su dvije destinacije iz Hrvatske pomele konkurenciju.

"Velika nam je čast što smo jedan od triju dobitnika nagrade od ukupno 148 natjecatelja te da je nagradu uz nas osvojila i TZ Dubrovačko-neretvanske županije za svoj film", kažu u TZ Ličko-senjske županije.

Nagradu je primio direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević, koji je izjavio kako je ovo veliko priznanje izuzetno značajan korak za turizam županije, kako je video prepoznat i izdvojen kvalitetom te kako će ovim priznanjem doprijeti do velikog broja ne samo posjetitelja već i agencija te ulagača u turizam.

Promotivni film snimljen je u produkciji Balduči Filma iz Zagreba, pod redateljskom palicom Bobbyja Grubića, trostrukog dobitnika prestižne nagrade Emmy i producentice Spomenke Saraga, a gledatelje i potencijalne turiste vodi u avanturističku i zanimljivu šetnju Ličko-senjskom županijom. Koncept su zajedno osmislili Balduči film i Turistička zajednica Ličko-senjske županije.

U videu se isprepliću prirodne ljepote Plitvičkih jezera, impozantnog Velebita, čarobnih plaža Novalje, gastronomija, sport i rekreacija, zabava te kulturno-povijesna baština. Tu su i Brinje, Perušić, Otočac i Gacka, Smiljan, Gospić, Senj, Karlobag, Vrhovine, Zrće…

Sajam ITB vodeći je svjetski sajam turističke industrije koji se ove godine održava u 53. izdanju. Na sajmu se predstavlja više od 180 zemalja svijeta, a godišnje ga posjeti više od 150.000 posjetitelja.  

Dubrovački lovac na "zračne tajne" snima nevjerojatne prizore Above Dubrovnik Above Dubrovnik Above Dubrovnik +2 Above Dubrovnik

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju