Za izradu dobrih štrukli ključno je znati par trikova. Nakon što ih otkrijete, ovo tradicionalno jelo bit će ukusno i sočno svaki put. Koji su to trikovi, pogledajte u našem videu u rubrici ''Popravni u kuhinji sa Sašom Polojcem''.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Sastojci za tijesto:

300 g brašna
1 žlica octa
150 ml mlake vode
1 jaje
0,05 l ulja
sol

Sastojci za nadjev:

750 g President Zagrebačkog sira
2 jaja
sol
500 g vrhnja za kuhanje

Priprema:

1. Pomiješati sve sastojke za tijesto te mijesiti dok ne dobijemo glatko tijesto. Kada smo izmijesili tijesto, nauljimo posudu i tijesto sa gornje strane te ga ostavimo da odleži pola sata, nakon čega ga razvlačimo.

2. Svježi sir, jaja i sol izmiješajte te nadjev nanesite na donji dio razvučenog tijesta. Tijesto uvijte u štrudlu, počevši od sira prema kraju tijesta. Zatim tijesto podijelite na komade željene veličine režući rubom tankog tanjura.

3. Narezane štrukle stavite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje. Pecite ih 40-ak minuta na 180 °C dok im kora ne pozlati.