Sastojci za 15 tartufa:
100 grama kvalitetne tamne čokolade
80 grama slatkog vrhnja
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja vrhunske kvalitete
Prstohvat cvijeta soli

U trendu Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Cilbir - 5 Turci ga obožavaju Ne gine vam aplauz: Isprobajte cilbir - jednostavno, ali prefino tursko jelo koje je idealno za vruće dane

Za ukrašavanje:
100 grama čokolade
Cvijet soli

Priprema:
1. Čokoladu otopite na pari zajedno sa slatkim vrhnjem i uljem. Prebacite smjesu u pliću posudu u hladnjak da se stvrdne.

2. Od stvrdnute mase žličicom vadite postepeno smjesu i brzo oblikujte kuglice među dlanovima.

3. Vratiti u hladnjak na hlađenje.

4. Kuglice uvaljajte u otopljenu čokoladu i poslažite na pladanj obložen papirom za pečenje. Preko svake kuglice pospite cvijet soli.

Savjet plus:
Umjesto soli možete koristiti sušene cvjetiće lavande, listiće mente, kavu, cimet i slično.

Još više slatkih i slanih ideja za blagdanske delicije pronađite na blogu Ave Dulcis.