Sastojci za 15 tartufa:
100 grama kvalitetne tamne čokolade
80 grama slatkog vrhnja
20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja vrhunske kvalitete
Prstohvat cvijeta soli
Za ukrašavanje:
100 grama čokolade
Cvijet soli
Priprema:
1. Čokoladu otopite na pari zajedno sa slatkim vrhnjem i uljem. Prebacite smjesu u pliću posudu u hladnjak da se stvrdne.
2. Od stvrdnute mase žličicom vadite postepeno smjesu i brzo oblikujte kuglice među dlanovima.
3. Vratiti u hladnjak na hlađenje.
4. Kuglice uvaljajte u otopljenu čokoladu i poslažite na pladanj obložen papirom za pečenje. Preko svake kuglice pospite cvijet soli.
Savjet plus:
Umjesto soli možete koristiti sušene cvjetiće lavande, listiće mente, kavu, cimet i slično.
Još više slatkih i slanih ideja za blagdanske delicije pronađite na blogu Ave Dulcis.