Jedan londonski bar u svakodnevno poslovanje uveo je modernu tehnologiju.

Noćni klub i bar Proud Camden, koji se nalazi na Camden Marketu, mjesto je koje ugošćuje razne glazbene događaje, zabave i privatna zbivanja. No, odnedavno, postalo je poznato i kao mjesto gdje piće možete platiti na potpuno drugačiji način.

 

A post shared by Fingopay (@fingopay) on

Klub je uveo sistem plaćanja po imenu Fingopay, koji omogućuje kupcima stvaranje računa koji je vezan na kartice koje se nalaze unutar sustava. Naime, tehnologija omogućava vezanje kreditne kartice uz vaš "prst", tako da kad jednom račun otvorite, karticu više ne vadite, već samo prislonite prst i time podmirite dugovanje. Uz to što je ova tehnologija zanimljiva, ona će također učiniti cijeli proces kupnje mnogo bržim, jer nema više davanja keša ili ukucavanja pina…

 

A post shared by Fingopay (@fingopay) on

Ovaj sustav, koji potpisuje kompanija Sthaler precizniji je od prepoznavanja šarenice oka, a već se koristi u nekim dijelovima svijeta. Naravno, kao i uvijek kad je riječ o tehnologiji, u njemu prednjače Japanci, pa otprilike 80 tisuća bankomata u Japanu koristi ovu tehnologiju. Također i britanska banka Barclays uvela je tehniku skeniranja otiska prsta za svoje poslovne klijente.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju