Želite li se ukrcati na željeni let na vrijeme, na aerodrom trebate doći barem dva sata prije. Potrebno vrijeme za ukrcaj i sve sigurnosne kontrole još je duže ako letite s neke prometne međunarodne zračne luke. No što biste rekli na aviokompaniju koja omogućava da dođete na aerodrom i u roku 15 minuta već budete u zraku?

Surf Air tvrdi da je prva zrakoplovna “leti-koliko-god-hoćeš” kompanija. Točnije, riječ je o tvrtki koja vam za fiksan mjesečan iznos dopušta da letite kamo god želite i koliko god hoćete. Osnovana je u Kaliforniji u 2013. godini, a od prošloga ljeta prometuje i u Europi, odnosno leti iz Londona, Cannesa, Ibize, Züricha, Milana, Münchena i Luksemburga.

Članstvo, dakako, nije jeftino. Neograničeno korištenje aviona Surf Aira plaća se 26.000 kuna mjesečno, a otprilike pola toga iznosa ako planirate letjeti samo na destinacije udaljene manje od 600 kilometara od vaše polazišne točke. Mjesečna članarina za američke državljane nešto je povoljnija, a iznosi oko 20.000 kuna.

Zbog visoke cijene pretplate ta je usluga ponajviše namijenjena poslovnim ljudima i poduzetnicima koji ionako često lete zbog sastanaka. No njezina najveća prednost nisu jeftinije karte, već ogromna ušteda vremena.

Surf Air je privatna tvrtka koja koristi privatne terminale, zbog čega putnici ne trebaju prolaziti komplicirane sigurnosne provjere i dugotrajni proces ukrcavanja. Štoviše, cijeli postupak od dolaska na avion do polijetanja može trajati tek 15-ak minuta.

Tvrtka ima 5000 članova, a većina leti tek dva do tri puta mjesečno. S druge strane, itekako su zainteresirani za ovu uslugu jer im štedi dragocjeno vrijeme.

10 mjesta koja ne smijete vidjeti preko Google mapa Mjesta koja se ne mogu vidjeti na Google mapama - 4 Mjesta koja se ne mogu vidjeti na Google mapama - 6 Mjesta koja se ne mogu vidjeti na Google mapama - 1 +2 Mjesta koja se ne mogu vidjeti na Google mapama - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju