Ovo je druga godina kako ljetujem u Pirovcu i još lani zapazila sam jedan restoran koji mi je djelovao zanimljivo. Hrvoje je tada primijetio kako je poprilično prazan (ali, zapravo i cijelo mjesto je takvo ako niste u sezoni ili u jutarnjim ili večernjim satima. Tijekom dana, bar sredinom rujna, na ulicama baš i nema života). Pa kako je restoran bio prazan, nije bio oduševljen mojim prijedlogom da ga isprobamo.



Ovog rujna, na preporuku više ljudi, ipak smo isprobali Spalladium Pirovac. I nismo požalili. Zapravo je riječ o pizzeriji koja je super uređena. Zelena drvena vrata i cvijeće oko njih ulaz su u Spalladium, a prostor pizzerije je zapravo otvoren. Umjesto stropa na žicama je isprepletena loza koja pruža poseban ugođaj. Drveni masivni stolovi i stolice prirodaju tom ugođaju, a kraj velikog šanka je i krušna peć pa imate pogled na pizza majstore dok vam pripremaju obrok.

Cijene su sasvim pristojne. Za veliku pizzu između 40 i 50 kuna, ovisno koju uzmete, a male su oko 30. Hrvoje je uzeo slavonsku, ja vegetarijansku i fotke pokazuju kako je to prošlo. Dok je on svoju smazao odmah, ja sam uspjela samo polovicu jer je bila i prebogata i jako ukusna. Sir tikvice, rajčica, paprika, kukuruz, gljive... Druga polovica ostala je za gablec na povratku kući, a veliki mesojed Hrvoje pohvalio je ovu vege pizzu, koja je ostala ukusna čak i dan kasnije - hladna.

Izbor piva je solidan, ali cijene su malo više za ovaj kraj. 18 kuna pola litre, ali zanatske iz Medvedgrada su po 25, što nije strašno za domaće pivo.

Pa ako se nađete u Pirovcu ili okolici i zaželite se prave pizze, potegnite do Spalladiuma, nećete požaliti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju