Pizza-loptice sa sirom i češnjakom

Sastojci za 12 pogačica:


tijesto za pizzu
225 g mladog sira
100 g naribane mozzarelle
55 g naribanog parmezana
125 g ricotte
10 g sjeckanog peršina
6 režnjeva češnjaka
žličica crvene paprike
115 g maslaca
 

Priprema:

1. Podijelite tijesto za pizzu na 12 jednakih loptica, razvaljajte ih i napravite pogačice te ih poredajte uz rub posude za pečenje. Prekrijte krpom i pustite da odstoje 30 minuta na sobnoj temperaturi.

2. U sredini posude rasporedite sir (osim parmezana) i nasjeckani češnjak (pola količine).

3. Rastopite maslac te mu dodajte ostatak češnjaka i peršin. Premažite pogačice.

4. Pospite pogačice parmezanom i pecite na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta.

Više informacija o Teminalu F potražite na njihovoj stranici na Facebooku.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju