Za puno zdraviju od klasične, a itekako ukusnu pizzu iskoristite tikvice. Naribajte ih i posolite pa ostavite deset minuta. Zatim ih stavite u krpu i što jače iscijedite. Pomiješajte ih s jajima i ribanim sirom. Dodajte i malo brašna. U varijanti bez glutena dobar su izbor bademovo, laneno, kukuruzno ili ono od slanutka. Na dvije tikvice bit će dosta pola šalice.

Ako je tijesto previše rijetko, zgusnuti ga možete chia sjemenkama koje ostavite u malo vode desetak minuta. Posolite i popaprite te začinite origanom i majčinom dušicom. Smjesu izlijte na papir za pečenje i nakon 15 minuta izvadite, dodajte šunku, sir, rajčicu ili nadjev prema želji pa zapecite.

Osim tikvica i cvjetača može igrati glavnu ulogu u pripremi tijesta. Kratko je kuhajte u vodi, na pari ili u mikrovalnoj pa usitnite, ocijedite i pomiješajte s jajima u smjesu i ispecite. Recept za tijesto potražite ovdje.

Kad uhvati glad, brzo je rješenje pizza od krumpirića. Ako vam se žuri, iskoristiti možete smrznuti pomfrit, a odličan je i domaći. Ispržite ga, složite u posudu za pečenje te premažite umakom od rajčice. Dodajte naribanu mozzarellu i šunku ili kulen pa pecite dok se sir ne rastopi. Ljute papričice, luk, paprika ili vrhnje također su neki od odličnih sastojaka za pripremu nadjeva. Ideju za pizzu od krumpira potražite i u videu.    

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju