Pivovara Mission, San Diego, CA
Pivo je vjerojatno najbolja stvar koja se desila nakon izuma kruha, a ova pivovara smještena je u bivšoj tvornici kruha iz 1894. godine. Kapacitet joj je 10.000 bačvi godišnje. Pivovara proizvodi 10 standarndih vrsta piva plus nekoliko sezonskih, te nudi mogućnost kušanja piva u kušaonici iz koje se pruža pogled na sam proces izrade piva.

Pinups & Pints, Dayton, OH
S ciljem da kombiniraju dvije muškarcima omiljene stvari – živahne egzotične plesačice i ispijanje finih piva – Pinups & Pints je prva malena striptiz pivovara na svijetu. Na pozornici, iza štangi za ples, nalazi se 15-galonski sustav za pripremu piva.

Vivant pivovara, Grand Rapids, MI
Ovu pivovaru vodi jedan od osnivača New Holland pivovare, a  smještena je u bivšem pogrebnom poduzeću. Ne morate ni pogađati da je pivo za umrijeti. BV ima dva dijela, restoran/bar je smješten u staroj pogrebnoj kapelici, a susjedna pivovara nalazi se u bivšoj garaži za pogrebna kola.

Stara vatrogasna pivovara, Williamsburg, OH
Izgrađena je 1955. godine u vatrogasnom domu, a otvorio ju je bivši vatrogasac. Cijela pivovara opremljena je izvornim rekvizitima koje su nekada koristili vatrogasci – vatrogasni aparati, odijela, kacije, cijevi, ali i poneki stari aparat za zabavu koji još uvijek radi. Pivo možete popiti kraj kotla gledajući kako vrije novo pivo.

Zatvorska pivovara, Hampton, GA
Ova moderna pivovara izgrađena je 1920. godine u bivšem zatvoru. Zanimljivo, prije nego što je postala pivovara ovdje je bila i vatrogasna stanica, sudnica i prodavaonica sendviča. Danas, JHBC nudi obilazak zgrade uz piva zanimljivih naziva, kao što je recimo - „bračna posjeta“.

Crkvena pivovara, Pittsburgh, PA
Ova pivovara smještena je u bivšoj crkvi koja je izgrađena 1902. godine, ali ju je 1993. godine napustio posljednji svećenik. Visoki krov, lukovi i vitraji tjeraju ljubitelje piva na pomisao trebaju li uistinu piti na ovakvom mjestu, no uzimajući u obzir ponudu više puta nagrađivanih piva, sigurni smo da Bog nema ništa protiv da se ljudi malo opuste. A i pivica previše može dovesti do neočekivane ispovjedi.

Vrijednosna pivovara, Yardley, PA
Ova pivovara smještena je u zgradi koja je izgrađena 1889. godine, a u početku je u njoj bila banka. U zgradi se još uvijek nalaze teška trezorska vrata koja sada služe kao vrata za podrum. Pivovara u ponudi ima pet vrsta točenih piva.

Pivovara Concordia, Portland, OR
Ova zgrada, koja je izgrađena 1915. godine, prvotno je bila osnovna škola. Danas se u njoj nalazi kompleks kotela, kina, koncertne dvorane, restoran, bar i pivovara. Zanimljivo da se dio s pivovarom nalazi u dijelu koji je nekada služio kao wc za djevojčice!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju