Coravin radi naizgled nemoguće: Omogućuje vam da izlijete vino iz boca - bez oštećenja i uklanjanja pluta, a čuva ga i od starenja! To je važno, jer, kako i sami znate - jednom otvorena boca vina nakon nekoliko dana značajno promijeni okus. Dakle, vino istočeno, a boca zatvorena - ne morate uvijek baš sve popiti!


Ovaj gadget radi na sljedećem principu. Imate u ruci nešto nalik pištolju s iglom kojom probušite pluteni čep, a gadget za to vrijeme stoji oko boce. Igla je šuplja i dovoljno široka da kroz nju može proći tekućina, u ovom slučaju vino. Ono što je sjajno, jest činjenica da je igla napravljena tako da se kad je izvučete - rupa zatvori, i čep ponovo postane cjelovit!

To teoretski znači da neko dobro i staro vino možete na ovaj način piti godinama, jednostavno ga svaki put probušite Coravinom - i to je to.

Iako je i sam tvorac gadgeta, Greg Lambrecht u početku bio sumnjičav, vina otvarana Coravinom su testirana i okusom su bila identična normalno otvorenim vinima.

Danas se tako Coravin koristi u restoranima diljem Sjedinjenih Američkih Država, a dobar dio kupaca su i obični ljudi. Stoga, ako vas je ova priča zainteresirala i želite uživati u vinu nepromijenjena okusa u više navrata, posjetite stranicu Coravin i saznajte kako nabaviti i svoj primjerak nove vrste otvarača. Doduše, za 1600 kuna, ali stvarno je sjajan, uostalom - pogledajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju