Dvorac Hohenzollern, Njemačka

Izgrađen na planini Hohenzollern, na 855 metara nadmorske visine, dvorac je jedan od najljepših u Njemačkoj. Sagradila ga je obitelj Hohenzollern koja je u srednjem vijeku vladala Njemačkom. Izvana izgleda impresivno, a ista je stvar i unutra gdje posjetitelji mogu uživati u luksuznom interijeru.

Kada ići tamo
Tokom cijele godine, provjerite samo kad su otvorene kraljevske odaje, jer za to postoje točno određeni dani. Nalazi se samo 50 km od Stuttgarta, a od parkinga do vrha planine vozi vas autobus.

Dvorac Pena, Sintra, Portugal
Ovaj romantični dvorac nalazi se na vrhu prekrasnog brežuljka. Na popisu je sedam portugalskih čuda i često je turističko odredište. Sintra je zapravo dio Lisabona, tako da tko god posjeti glavni grad Portugala, u pravilu posjeti i Penu. Dvorac pruža prekrasan pogled na cijeli grad.

Kada ići tamo
Bilo kad osim 25.12. – 1.1. kad je dvorac zatvoren. Do Sintre lako dođete iz Lisabona javnim gradskim prijevozom.

Dvorac Hearst, San Simeon, Kalifornija, SAD
Evo nam i jednog dvorca iz 20. stoljeća, kojeg je izgradio medijski mogul William Randolph Hearst. Nakon njegove smrti ostavljen je u nasljedstvo državi Kaliforniji. Od tada je otvoren za javnost, a u njemu se nalaze vrijedne skulpture i slike. Dvorac je čisto ogledalo luksuza.

Kada ići tamo

Dvorac je zatvoren samo na Dan zahvalnosti i Božić, tako da termina imate koliko vas volja!

Neuschwanstein Castle, Hohenschwangau, Bavarska, Njemačka
Najslavniji i najpoznatiji europski dvorac istinski je dragulj Bavarske. Sagrađen je u 19. stoljeću novcem i bogatstvom Ludwiga II. Interijer ovog neoromaničkog dvorca obiluje temama i likovima iz Wagnerovih opera. Ono što još oduzima dah je pogled iz dvorca na okolicu. Savršenstvo...

Kada ići tamo
Dvorac je otvoren cijele godine, osim 24./25./31.12. i 1.1. Do podnožja dvorca možete doći vlakom iz Muenchena, a potom pješačiti, ili uzeti bus do vrha.

Versailles, Francuska
Ovaj dvorac iz 18. stoljeća jedno je od najpoznatijih i najimpresivnijih mjesta na cijelom svijetu. Dokaz je raskošnog života kralja Luja XIV., a danas je jedno od najposjećenijih mjesta Francuske. Posebno su zanimljivi vrtovi ovog dvorca, kojima obavezno treba prošetati.

Kada ići tamo
Dvorac je otvoren svaki dan osim ponedjeljkom, a do njega se dolazi autobusom, metroom, ili vlakom iz Pariza.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju