Za pečene janjeće kotlete s koricom od meda, senfa i mediteranskog bilja, bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

Kotleti od 3 rebra 0,30 kg
Senf
Med
Svježe mediteransko bilje 0,02 kg
Espanjol 0,10 lit
Leća 0,05 kg

Priprema:
Kotlete popržimo na tavici sa svih strana i stavimo u ugrijanu pećnicu (ovisni o jačini pečenja, otprilike 15 minuta za medium). Pomješamo med i senf, nasjeckamo svježe bilje. Umak stavimo u tavicu i u njemu skuhamo leću te po potrebi začinimo.

Kotlete izvadimo i prednju stranu premažemo senfom i medom te uvaljamo u svježe nasjeckano bilje. Na tanjur stavimo umak s lećom i na njega kotlet, te ukrasimo redukcijom, pestom i svježim biljem.


Klub ljubitelja janjetine vas ovom prilikom poziva na treću večeru radnog naslova Putujemo Balkanom, zakazanu za 16. travnja u 19 sati u restoranu “Pod mirnim krovom” na adresi Fijanova 7 u Zagrebu.

Putovanje će započeti u Crnoj Gori koja će nas ugostiti s japrakom u raštici. Zatim se ide do susjedne BIH omastiti brk janjećom kaljom, nakon čega se kreće prema Bugarskoj pogostiti se janjećim đuvečom na trakijski.


U Makedoniji vas očekuje prava fešta - dočekuju nas u Prilepu s domaćim janjcima na ražnju. Kućama se vraća preko Vojvodine a da bi lakše izdržali put, spremiti će vam vojvođansku pitu od ovčjeg sira. Tko proputuje s KLJJ pričat će o tome još godinama...

Večeru će glazbeno popratiti tamburaški sastav "Ružmarin", a moderirati domaćin Davor Dretar Drele. Svoje mjesto rezervirajte ovdje već danas! Vidimo se, punkufer je uvijek tamo gdje se sjajno jede...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju