Za pečene janjeće kotlete s koricom od meda, senfa i mediteranskog bilja, bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

Kotleti od 3 rebra 0,30 kg
Senf
Med
Svježe mediteransko bilje 0,02 kg
Espanjol 0,10 lit
Leća 0,05 kg

Priprema:
Kotlete popržimo na tavici sa svih strana i stavimo u ugrijanu pećnicu (ovisni o jačini pečenja, otprilike 15 minuta za medium). Pomješamo med i senf, nasjeckamo svježe bilje. Umak stavimo u tavicu i u njemu skuhamo leću te po potrebi začinimo.

Kotlete izvadimo i prednju stranu premažemo senfom i medom te uvaljamo u svježe nasjeckano bilje. Na tanjur stavimo umak s lećom i na njega kotlet, te ukrasimo redukcijom, pestom i svježim biljem.


Klub ljubitelja janjetine vas ovom prilikom poziva na treću večeru radnog naslova Putujemo Balkanom, zakazanu za 16. travnja u 19 sati u restoranu “Pod mirnim krovom” na adresi Fijanova 7 u Zagrebu.

Putovanje će započeti u Crnoj Gori koja će nas ugostiti s japrakom u raštici. Zatim se ide do susjedne BIH omastiti brk janjećom kaljom, nakon čega se kreće prema Bugarskoj pogostiti se janjećim đuvečom na trakijski.


U Makedoniji vas očekuje prava fešta - dočekuju nas u Prilepu s domaćim janjcima na ražnju. Kućama se vraća preko Vojvodine a da bi lakše izdržali put, spremiti će vam vojvođansku pitu od ovčjeg sira. Tko proputuje s KLJJ pričat će o tome još godinama...

Večeru će glazbeno popratiti tamburaški sastav "Ružmarin", a moderirati domaćin Davor Dretar Drele. Svoje mjesto rezervirajte ovdje već danas! Vidimo se, punkufer je uvijek tamo gdje se sjajno jede...