Pečene punjene paprike su u biti spoj nespojivog, odnosno dvije provjereno savršene klope - punjenih i pečenih paprika. Neki će primijetiti da se neke stvari ne trebaju miješati, niti pretjerivati s kombinacijama, ali mi smatramo da svemu treba pružiti priliku!

Sastojci:
3 velike paprike
1 glavica luka
250 g mljevene junetine, puretine, ili piletine
1 šalica kuhane riže
1/2 šalice salse
1 žličicače šnjaka
1/2 šalice cheddar sira
1/2 šalice parmezana

Meso začinite i stavite u tavu na srednje jaku vatru dok ne dobije lagano smeđu boju. Dodajte luk i još kratko pirjajte. Dodajte salsu i rižu, promiješajte i kuhajte još 5 minuta.

Paprike operite, razrežite na pola i uklonite sjemenke. Smjestite ih u lagano nauljenu tepsiju, a zatim ih punite pripremljenom smjesom mesa i riže.

Pecite u pećnici i nakon 20 minuta dodajte parmezan i sir i vratite u pećnicu na još 5 minuta ili dok se sir ne otopi. Prije posluživanja pustite da odstoji barem 5 minuta. Pogledajte za svaki slučaj video, i - uživajte...