Punjene paprike u našim krajevima obično podrazumijevaju kuhanje, ali danas imamo recept za punjene - pečene paprike.

Pečene punjene paprike su zapravo spoj nespojivog, odnosno dvije provjereno savršene klope - punjenih i pečenih paprika. Neki će primijetiti da se neke stvari ne trebaju miješati, niti pretjerivati s kombinacijama, ali mi smatramo da svemu treba pružiti priliku!

Sastojci za pečene punjene paprike:

  • 3 velike paprike
  • 1 glavica luka
  • 250 g mljevene junetine, puretine, ili piletine
  • 1 šalica kuhane riže
  • 1/2 šalice salse
  • 1 čajna žličica češnjaka
  • 1/2 šalice cheddar sira
  • 1/2 šalice parmezana

Priprema pečenih punjenih paprika:

  1. Meso začinite i stavite u tavu na srednje jaku vatru dok ne dobije lagano smeđu boju. Dodajte luk i još kratko pirjajte. Dodajte salsu i rižu, promiješajte i kuhajte još 5 minuta.
  2. Paprike operite, razrežite na pola i uklonite sjemenke. Smjestite ih u lagano nauljenu tepsiju, a zatim ih punite pripremljenom smjesom mesa i riže.
  3. Pecite u pećnici i nakon 20 minuta dodajte parmezan i sir i vratite u pećnicu na još 5 minuta ili dok se sir ne otopi. Prije posluživanja pustite da odstoji barem 5 minuta. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju