Hvar već godinama slovi kao jedno od najpopularnijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj. Ovaj mondeni otok, koji mnogi nazivaju hrvatskim St. Tropezom, može se pohvaliti najvećim brojem sunčanih dana u godini, bogatom poviješću, prekrasnom okolinom i azurnim, kristalno čistim morem. Stoga uopće ne iznenađuje što taj mali komadić raja u Jadranskom moru redovito pohode znatiželjni posjetitelji iz čitava svijeta.


Jedno od najljepših mjesta na otoku, omiljena gastronomska destinacija istinskih foodieja i gurmana, nalazi se u samoj staroj jezgri, a zove se – Passarola. Ovaj poznati hvarski restoran već od svog otvorenja u samom je vrhu domaće gastroscene, ponajprije zahvaljujući sjajnom i briljantno osmišljenom meniju, pomalo osebujnim, no iznimno maštovitim i suvremenim, hrabro spajajući tradicionalne okuse Hvara u modernoj izvedbi.

Passarola Hvar - 2 Passarola Hvar - 2 (Foto: Promo)

Ovdje caruje chef Igor Obradović, koji kreira tradicionalna dalmatinska i mediteranska jela s dodatkom suvremenosti, spravljena od lokalnih, svježih i organskih namirnica. Tako u Passaroli primjerice možete kušati Pojorski bronzinić (tradicionalno jelo koje sljubljuje grahorice sa morskim glavonošcima), ribarski lonac (nevjerojatno aromatično jelo spravljeno od jastoga, škampi te školjkama s tagliatellima) ili pak tuna steak u sezamu, poslužen uz kremu od avokada, marinirane tikvice i sušene mini rajčice. Uz spomenute delicije izvrsno se sljubljuju fantastična hvarska vina poput Agera, Plavca malog Grand cru od Plenković i zaboravljena dalmatinska vina, sorte poput Trnjaka, Plavke, Zlatatice, Pribidraga. Sva ta prekrasna vina već su unaprijed uparena s hranom iz jelovnika.

Passarola Hvar - 1 Passarola Hvar - 1 (Foto: Promo)


Baš poput jela koji izlaze iz njegove male tvornice - kuhinje, dizajn interijera samog restorana također je osmišljen kao kombinacija modernog i tradicionalnog, gdje stoje nadaleko poznati brački kamen nasuprot modernim staklenim terasama i ambijentalnom osvjetljenju. Passarola je dugo bio poznat primarno kao isključivo restoran, međutim, pred dvije godine doživio je pravi stilski procvat: osvanula je nova, proširena terasa, a restoran je dobio i jedan odličan novitet – vrhunski dizajniran podrum, koji se pretvorio u noćni klub te tako postao nezaobilazna stanica u ludom ljetnom noćnom provodu. Odlični autorski ljetni kokteli, ritmični house zvukovi i cjelonoćna zabava samo su djelić atmosfere noćnog kluba Passarola.

Passarola Hvar - 13 Passarola Hvar - 13 (Foto: Promo)


Stoga, ukoliko vas ovog ljeta put odnese do ovog magičnog otoka, ne propustite priliku posjetiti jedan od njegovih najboljih restorana. Svim zaljubljenicima u dobru “spizu” i probrana vina, Passarola će pružit nezaboravno gastronomsko iskustvo, doživljeno u jedinstvenom ambijentu sazdanom od bračkog kamena i 500 godina starih zidina, uz mali dodatak vrhunskog ljetnog partyja. Adresa je dr. Mate Miličića 10, Hvar.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju