Iako žene prema nekim istraživanjima čine 60 posto svih putnika koji se voze taksijem, situacija za volanom znatno je drugačija.

I ne tiče se to samo taksija, već i popularnog Ubera, čijim vozilima upravlja 86 posto muškaraca. Dodajte tome činjenicu kako je u Londonu 98 posto vozača taksija muškog spola, pa nije ni čudo da se javljaju inicijative o „ženskoj“ vožnji.

Upravo zbog nastojanja da se promjeni trend te da žene postanu više zastupljene kao vozači, u Parizu se pojavila taksi-služba u kojoj automobilima upravljaju isključivo osobe "nježnijeg spola".



Tvrtka Women Drive obećala je svim Parižankama kako će se u njihovim vozilima voziti opušteno, bez napadnih pogleda i neugodnih pitanja. „Cilj je pokazati kako industrija transporta ne pripada samo muškarcima, ali i omogućiti ženama potpuni mir za vrijeme vožnje“, izjavila je osnivačica tvrtke Sarra Boubchir u razgovoru za Le Figaro.

Uz vozačicu, u svakom se autu nalazi i voda, setovi za uljepšavanje i tableti, tako da je ovo usluga na gotovo najvišoj razini, a uza sve nabrojano moguće je i online bukiranje.



Recimo kako su neke usluge posebno dizajnirane za turiste, a one uključuju razgledavanje Pariza, a automobil je moguće iznajmiti ne samo za kratke vožnje već i na sat ili cijeli dan.

Za kraj, možemo zaključiti kako je ideja o ženskom taksiju u glavnom gradu Francuske itekako naišla na plodno tlo, jer Parižanke najčešće za usluge prijevoza koriste upravo Women Drive.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju