Božićni sajmovi

Iako se božićni sajmovi u Parizu ne mogu natjecati s onima u Austriji, Belgiji ili Njemačkoj, svejedno su vrlo popularni i vrijedni posjete. Božićni sajmovi su toliko popularni da ćete bez problema pronaći barem tri u neposrednoj blizini svoga hotela. Najpopularniji su oni na trgovima Montmartre, Gare Saint Lazare, Place de la Republique, Place des Abbesses i Place de la Bourse.

Pođite na klizanje
Klizanje postaje sve popularnija božićna zabava, pa ni Pariz nije iznimka. Postoji mnogo klizališta u Parizu koja su otvorena od prosinca do veljače, no ako želite klizati s pogledom na Eiffelov toranj - svakako odaberite klizalište na trgu Trocadero. Većina klizališta naplaćuje ulaz, ali postoje i ona koja su besplatna ako ponesete svoje klizaljke.


Divite se svjetlima po cijelom gradu
Kada ste u Parizu jedna od najboljih stvari koje možete učiniti je diviti se svijetlima koja se nalaze po cijelom gradu. Svakodnevno paljenje lampica u  suton je događaj kojem se podjednako vesele i Parižani i turisti.

Zabava za djecu
Ako idete put Pariza sa svojom djecom trebali biste smisliti neku zanimaciju koja bi mališanima pružila zabavu. Disneyland je definitivno najbolje mjesto za to. Ovdje vaša djeca mogu uživati u bajkovitoj atmosferi s mnogobrojnim predstavama, vožnjama i likovima. Isto tako ne smijete zanemariti ni pariške vrtove i parkove gdje se svakodnevno odigravaju lutkarske predstave za djecu.

Jaslice
Svake godine diljem svijeta ljudi željno iščekuju razdoblje kada će moći posjećivati jaslice. Najveće crkve pripremaju instalacije koje su, ili animirane, ili inspirirane lokalnom povijesti. Ostat ćete zadivljeni ljepotom jaslica koje znaju biti stare i po nekoliko stotina godina.

Nemojte propustiti show
Pariz je kulturno središte Francuske, te uz parkove, svjetla i shopping centre nudi i nešto profinjeniju zabavu. Moulin Rouge i Opera Bastille su mjesta koja definitivno morate posjetiti. Cirkus je isto tako važan dio pariške kulturne scene te vam preporučamo da ga uvrstite u svoj posjet, naročito Cirque National Alexis Gruss, Cirque Pinder i Cirque du Soleil.


Shopping
Što svaka prava modoholičarka mora znati? Pa da je Pariz modna meka svijeta. Kao da to niste znali, naravno... Nikako ne biste smjeli zanemariti standardne trgovine koje su jedinstvene baš u vrijeme božićnih blagdana. Francuska je domovina nekim od najboljih parfema i kozmetike pa zato iskoristite ovo vrijeme da kupite poklone za svoje najbliže.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju