• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Paradigma: Restoran koji Split diže jako, jako visoko!

Donedavno se u Splitu nije imalo gdje za pojesti nešto fino, decentno i s potpisom, a onda je odjednom sve krenulo nabolje. Danas razgovaramo sa Chefom perjanice splitskih restorana, nove sjajne zvijezde na gastro ponudi Dalmacije - Antom Udovičićem iz Paradigme!

Punkufer avatar placeholder
pun kufer 3.05.2015 06:59 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Savršeno mesno pečenje Mmm, tako dobro! Hrskava kožica, a meso mekano kao maslac! Evo kako možete napraviti savršeno pečenje za blagdane CR450 - 4 CR450 Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat Pečeni odojak Topi se u ustima Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu


Moderni mediteranski restoran Paradigma smjestio se na svega stotinjak metara od splitske rive, pa samim time i - mora, što prekrasno možete vidjeti s njegove terase. Riječ je o restoranu u koji dolazite uživati i diviti se u majstorijama koje će vas definitivno naučiti da treba puno više cijeniti i čuvati more.

Tražeći inspiraciju u grčkoj, francuskoj, talijanskoj i domaćoj kuhinji, mladi Chef Ante Udovičić najbolja je reklama za Paradigmu, minimalistički uređenu u mediteranskom stilu, pa smo ga ulovili za par kratkih odgovora - uostalom, čovjek najbolje za sebe govori svojim (d)jelima...


Recite nam koja je Paradigmina priča, kako i kad je sve počelo?

Prije svega pozdrav čitateljima punkufera. Priča Paradigme je vrlo izravna i plava. Plava zbog mediteranskog koncepta, a izravna zbog pristupa. Uzmi dobru namirnicu s područja Mediterana i prikaži je gostu što izvornijeg okusa i perfektnog prikaza.

Počelo je prije točno godinu dana telefonskim pozivom - čuli smo da si dobar i želiš li biti dio naše priče. Sjeo sam u avion, ostavio ženu i djecu u sivom Zagrebu - i, eto me u Splitu!


Po čemu se razlikujete od konkurencije?
Pa mislim da je razlika u samom pristupu namirnicama i tehnikama kuhanja, kojih ima u svakom jelu po nekoliko.

Što se nudi na dnevnoj bazi? 
Nude se dnevni ulovi školjaka i ribe, u kombinaciji sa dnevnim ulovom povrća i odabranim rezovima mesa.

Kakva je klijentela? 
Što se tiče naših gostiju, mi smo deklarirani kao fine dining restoran pa nas posjećuju ljudi željni profinjenog uživanja u hrani i vinu, jer im mi to stvarno i omogućujemo.


Na što ste najviše ponosni?
Pa najviše sam ponosan na svoj tim u kuhinji koji rade kao mravi, kao i, naravno, na prednji dio restorana u koji spadaju servis i vlasnici.

Preporučite nam jedan vaš meni i oborite s nogu čitatelje punkufera?
Pa naravno, evo par sitnica da lakše pronađete put do nas, iako smo odmah pored hotela Belevue!


Degustacijski menu:
SIPA
Sous vide salveta od Jadranske sipe, foie gras, emulzija stabljičastog celera, coulis od bijele breskve, cvijet soli

KEFIR & KADAIF
Domaće rađeni kefir, prženi kadaif sa chillijem, svježi krastavac, sicilijanske masline, confit cherry rajčica, extra djevičansko maslinovo ulje

ŠKAMPI
Repovi jadranskog škampa, hladni dim mediteranskog bora, prah od divlje kupine

UGLJEN PORILUK
Poriluk pečen u žeravici, hummus, agar folija od algi, zrak od komorača

ČIČOKA
Veloute od mediteranske čičoke, proljetno cvijeće, ulje od Imotske rožulje


ZUBATAC

Sous vide file jadranskog zubaca, mlada raštika na maslacu, coulis od brokule i leda, zrak od fermentirane cikle i jabuke

ISPIRAČ NEPCA
Domaći sorbetto od grčkog jogurta i bračkog limuna

OBRAZ
Sous vide teleći obraz 12h, teleći demi-glace kuhan 48h, glazirano proljetno povrće, mediteranski kumkvat

CIKLA & VIŠNJA
Panna cotta od cikle, čips od cikle, prah od cikle, fluid gel od cikle, domaći sladoled od višnje, spužva od višnje, labna, čoko crumble, isomalt čipka

Mislim da je ovo sasvim dosta za uvod. Pa ako vas degustacijski menu i nije bacio s nogu, sigurno će naš zgodni sous chef Alex!

Dogovoreno. Puno vam hvala!
Nema na čemu i naravno hvala i Vama


Restoran Paradigma
Ulica Bana Jelačića 3
21000 Split, Croatia


Više informacija:
Stranica
Facebook

  • #gdje sjesti
  • #paradigma
  • #Split
  • #Restoran
  • #de luxe
  • #sipa
  • #udovičić
  • #sunce
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Živjeli!
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Snowball keksi punjeni Nutellom recept
Snježne kuglice
Prhki keksi punjeni Nutellom savršeni su izbor za blagdane, tope se u ustima i lako se rade
Malo je potrebno da ulice dobiju dušu: Ovaj umjetnik popravlja pločnike šarenim mozaicima
Ljepota ulice
Malo je potrebno da ulice dobiju dušu: Umjetnik koji popravlja pločnike šarenim mozaicima
Istra za pamćenje: Večeri uz vatru, fine dining i život kakav se nekad živio
Pokrovitelj MASTERCARD
Istra za pamćenje: Večeri uz vatru, fine dining i život kakav se nekad živio
Neobične božićne tradicije: od ručka u KFC – u do bacanja cipela
Čudno, čudnije, najčudnije
Neobične božićne tradicije: Od ručka u KFC-u do bacanja cipela
Božićni kviz: Ho-ho-hoćete li ubosti sve točne odgovore?
15 prigodnih
Božićni kviz: Ho-ho-hoćete li ubosti sve točne odgovore?
Kako ispeći meso za blagdane?
Mmm, tako dobro!
Hrskava kožica, a meso mekano kao maslac! Evo kako možete napraviti savršeno pečenje za blagdane
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
CR450
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu
Topi se u ustima
Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu
Balkan u rukavicama: Novo hit-mjesto u Zagrebu na kojem se cijeli dan prodaju prasetina i janjetina s ražnja
Nije jeftino, ali je fino
Balkan u rukavicama: Novo hit-mjesto u Zagrebu na kojem se cijeli dan prodaju prasetina i janjetina s ražnja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete
Patatas panaderas
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Peteročlana obitelj kod Našica otrovala se ugljikovim monoksidom
Kod Našica
Horor na istoku Hrvatske: Otrovana cijela obitelj, među njima i dvoje djece. Kad je serviser ušao u kuću...
Užas na cesti na Badnjak: U frontalnom sudaru poginulo šest ljudi
tragedija u poljskoj
Užas na cesti na Badnjak: U frontalnom sudaru poginulo šest ljudi
Misteriozna smrt četiri člana obitelji iz Lihtenštajna
ŠVICARSKA I LIHTENŠTAJN
Misteriozna smrt obitelji na Božić: Tijelo pronađeno na obali rijeke vodilo je do užasnog otkrića
show
Andrea Šušnjara proslavila prvu godišnjicu solo karijere koncertom u Splitu
emocije na vrhuncu
Naša pjevačica prekinula koncert zbog suza koje nije mogla zaustaviti: "Na to ne mogu ostati imuna"
Nikoli Grmoji uoči Badnjaka preminula punica
''čekaj nas gore...''
Nikola Grmoja uoči blagdana objavio pretužnu vijest: ''Sprovod na Badnjak, na prvu nespojivo...''
Oglasila se Maja Šuput zbog incidenta na božićnom domjenku ZET-a
incident šokirao hrvatsku
Oglasila se Maja Šuput nakon skandala na božićnom domjenku ZET-a, imala je slično iskustvo
zdravlje
Prejeli ste se blagdanskog ručka? Nutricionistica otkriva kako si možete pomoći
Mnogi se danas prepoznaju u ovome
Prejeli ste se blagdanskog ručka? Nutricionistica otkriva kako si možete pomoći
Sirup od lovora protiv kašlja: Jednostavan, ali moćan lijek
Rado će ga piti i djeca
Sirup od lovora protiv kašlja: Jednostavan, ali moćan lijek
Ovo je razlog zašto osobe s dijabetesom žive kraće – i nema veze samo sa šećerom
Podaci iz Danske otkrivaju zabrinjavajuće brojke
Ovo je razlog zašto osobe s dijabetesom žive kraće – i nema veze samo sa šećerom
zabava
Spremila mu kolač, a on joj iskreno odgovorio i osvojio cijeli Balkan
Urnebesno
Spremila mu kolač, a on joj iskreno odgovorio i osvojio cijeli Balkan
Vozači doživjeli šok kad su se vratili na parkiralište, baš svaki auto je oštećen
Jao…
Vozači doživjeli šok kad su se vratili na parkiralište, baš svaki auto je oštećen
Kviz koji je sve osim lagan - samo za prave znalce
Pokažite što znate!
Kviz koji je sve osim lagan - samo za prave znalce
tech
Promjena koja se neće svima svidjeti: Evo što više nećete moći raditi na Instagramu
Ograničenje
Promjena koja se neće svima svidjeti: Evo što više nećete moći raditi na Instagramu
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
U potpunosti isti
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
U 2025. godini Sunčev sustav je postao bogatiji za preko 120 novih mjeseca
Pozamašna brojka
U 2025. godini Sunčev sustav je postao bogatiji za preko 120 novih mjeseca
sport
Joško Jeličić o Dinamovoj želji: "Taj dečko ne može čuvati ni gumenu patku"
Ovo će odjeknuti
Joško Jeličić kritizira Dinamovu želju: "Taj dečko ne može čuvati ni gumenu patku"
Poražavajuće riječi iz Real Madrida: "Modrić je bio glavni autoritet, a sada..."
Odbacili ga
Poražavajuće riječi iz Madrida: "Modrić je bio glavni autoritet, a sada..."
Božićna čestitka koja će "srušiti internet": Poznati musliman nije sa svojom obitelji, ali...
Svaka čast!
Božićna čestitka koja će "srušiti internet": Poznati musliman nije sa svojom obitelji, ali...
tv
MasterChef: Krunoslav Jarić u intervjuu za novatv.hr nakon eliminacije iz MasterChef kuhinje
SAZNAJTE VIŠE!
Krunoslav otkrio tko bi sljedeći mogao napustiti MasterChef! "Ja sebe gledam u njezinom rangu"
MasterChef: Antonija vs Renata - koja će izboriti ulazak u polufinale?
NAPETO!
Antonija vs Renata - koja će izboriti ulazak u polufinale?
MasterChef: Endrina Muqaj prva je polufinalistica MasterChefa, a Krunoslav Jarić napustio natjecanje!
JOŠ MALO!
Endrina Muqaj prva je polufinalistica MasterChefa, a Krunoslav Jarić napustio natjecanje!
putovanja
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
CR450
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
Kako ispeći meso za blagdane?
Mmm, tako dobro!
Hrskava kožica, a meso mekano kao maslac! Evo kako možete napraviti savršeno pečenje za blagdane
Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu
Topi se u ustima
Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Kina preuzima vodeću ulogu u proizvodnji i izvozu automobila – loše vijesti za Europu, ali i za samu Kinu
nema pobjednika
Kina preuzima vodeću ulogu u proizvodnji i izvozu automobila – loše vijesti za Europu, ali i za samu Kinu
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
lifestyle
Sretan Božić: Čestitke
Sretan Božić!
Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić
Catheine Middleton u smeđem na božićnoj misi
BEZ KONKURENCIJE
Princeza Catherine na božićnoj misi potvrdila najveći modni trend ove zime
Nina Badrić za nastup u Opatiji odjenula glamuroznu haljinu
PREDIVNA
Nina Badrić isporučila izdanje vrijedno divljenja, haljina koju nosi je spektakularna
sve
Sretan Božić: Čestitke
Sretan Božić!
Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić
Andrea Šušnjara proslavila prvu godišnjicu solo karijere koncertom u Splitu
emocije na vrhuncu
Naša pjevačica prekinula koncert zbog suza koje nije mogla zaustaviti: "Na to ne mogu ostati imuna"
Nikoli Grmoji uoči Badnjaka preminula punica
''čekaj nas gore...''
Nikola Grmoja uoči blagdana objavio pretužnu vijest: ''Sprovod na Badnjak, na prvu nespojivo...''
Hobotnica
Corto Maltese

Popularni splitski restoran gostima više ne želi posluživati hobotnicu - otkrili i zašto

"Invazivne vrste ćemo uvrstiti u menu onog trena kada nam dobavljači budu jamčili redovnu opskrbu", poručio je splitski restoran... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Restoran Mokosh Hrana i piće
    Mokosh

    Novi restoran u Splitu s mediteranskom kuhinjom u prekrasnom perivoju koji ostavlja bez daha

  • Hobotnica Aktualno
    Corto Maltese

    Popularni splitski restoran gostima više ne želi posluživati hobotnicu - otkrili i zašto

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close