„Na samim počecima nismo ni mogli zamišljati će priča iz Osijeka postati nešto čime ćemo se svi ponositi. Od prvih trikova sa osječkog glavnog trga pa sve do najbolje opremljenog skate parka u ovom dijelu Europe - to je bio pravi put kojem smo sve ove godine hodali…“ - ovako je otprilike krenula priča s natjecanjem koje tek kasnije poprima forme imena Pannonian Challenge. Nju je ispričao Samir Kurtagić, autor izložbi fotografija koje su obilježile Pannonian, a za konferenciju za medije pripremio je posebno izdanje fotografija koje slave razvoj sporta i skate parka.

Danas, 25 godina kasnije možemo se pohvaliti pričom koja je obilježila mnoge živote Osječana ali i svih onih posjetitelja koji su tražili mjesto više na tribinama Pannonian Challengea.

Tribina je za ovu godinu sprema, a spreman je i sportski i glazbeni program festivala koji će se održati od 24. do 26. svibnja ove godine.

PR PR (Foto: PR)

„Ovogodišnje izdanje Pannoniana može se pohvaliti s najvećim brojem prijavljenih vozača, čak 87 iz sve tri kategorije. Više od 30 njih natjecat će se u BMX kategoriji pa ćemo ih zato gledati čak dva dana na natjecanju, a ukupni nagradni fond za sve tri kategorije iznosi 7000 eura. Pripremili smo i posebnu izložbu fotografija zajedno sa party-em koji će 23. svibnja otvoriti Pannonian u skate parku. Glazbeni program, uz najbolje lokalne DJ-eve predvodit će svjetski poznata DJ INSOLATE. Tribina je u pripremi, chill zona vas čeka, graffiti jam je i ove godine s nama, a vi samo trebate pronaći svoje mjesto na najboljem festivalu ekstremnih sportova i urbane kulture u Osijeku.“, sumirao je i pozvao na lijevu obalu Drave Aljoša Vojnović, direktor marketinga festivala.

Teško da ćete nas skinuti sa sportske mape najboljih natjecanja u ekstremnom sportu, ali i iz sjećanja svim onih koji su hodali, skakali ili vozili po skate parku. To pokazuje i činjenica da je Pannonian Challenge ucrtan i na nacionalnoj karti turističke ponude.

PR PR (Foto: PR)

„Sportska događanja važan su dio hrvatske turističke ponude. Manifestacije poput Pannonian Challengea, festivala ekstremnog sporta, uvelike doprinose vidljivosti i popularnosti naše zemlje na međunarodnoj razini. Zato nam je iznimno drago što će upravo Osijek ove godine ugostiti veliki broj ljubitelja atraktivnih sportskih vještina te se nadamo da će se tijekom boravka u Hrvatskoj svi sudionici i posjetitelji uvjeriti u kvalitetu naših turističkih usluga i ponude, ali i u pristupačnost i ljubaznost domaćina“, izjavio je Dubravko Šimenc iz Hrvatske turističke zajednice.

PR PR (Foto: PR)

Pannonian Challenge ne bi bio jednako uspješan događaj bez podrške koju već dugi niz godina ima od generalnog sponzora A1 Hrvatska. S njima ovo natjecanje uvijek nosi novu dimenziju ekstremnog doživljaja. „Zajedničkim smo snagama Pannonian pretvorili u najuzbudljiviju priču regionalnog ekstremnog sporta. Iznimno smo ponosni što smo već dugo godina dio ove priče i pravi je užitak doprinijeti organizaciji festivala koji zrači s ovoliko adrenalina i pozitivne energije. Kako bi u pauzama od vrhunskih sportskih uzbuđenja adrenalin ostao na zavidnoj razini, posjetiteljima ćemo omogućiti uživanje u čaroliji A1 Gaming Huba, putujućoj platformi vrhunske gejming zabave koju ćemo i ove godine, zajedno s najbržom fiksnom mrežom, 'uparkirati' u pozitivnu atmosferu festivala“, poručila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja, A1 Hrvatska.

PR PR (Foto: PR)

Da je Pannonian Challenge snažan sinonim za ekstremne sportove istaknuo je Alen Nađsombat, predsjednik Zajednice osječkog sporta i dodao, “Pannonian Challenge je i nositelj tradicije urbane kulture u Osijeku. Pratim PC od prve godine kroz različite uloge, ali jedna uloga uvijek ostaje ista – ponosan sam što ekipa entuzijasta koja je cijelu priču pokrenula i gradi ju sve ove godine dolazi baš iz Osijeka. Proslaviti 25 godine neke manifestacije nije malo, ali imati 25 godina – znači biti u najboljim godinama. Mlade snage koje stasaju u našem skate parku već sada otkrivaju neke nove zvijezde ekstremnih sportova. To samo znači kako PC ima još puno toga za dati za nove generacije. Sretno na ovogodišnjem natjecanju!"

PR PR (Foto: PR)

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Turalija istaknula je kako je Pannonian od supkulture postao mainstream te kako on mijenja percepciju našeg prostora i dodala - “Naša je obveza, a ujedno i čast biti podrška ovako sjajnoj ekipi koja godinama njeguje urbanost. To je događaj koji nas pozicionira na karti svijeta kao središte sporta i zabave, urbane kulture i jedna on naših najznačajnijih sportsko turističkih manifestacija, koja iz godine u godinu zahvaljujući viziji, znanju i vještinama organizatora rezultira sve boljom i zapaženijom izvedbom. Ova godina u kojoj nosimo naslov Europske regije sporta što označava posvećenost naše županije razvoju sportske kulture, poticanju izvrsnosti i promicanju zdravog načina života kroz sportske aktivnosti.”

PR PR (Foto: PR)

Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka zaključila je kako je u ovih 25 godina Pannonian zaista postao prepoznatljiv turistički proizvod grada Osijeka te da u kontinuitetu promovira Osijek kao atraktivnu i poželjnu turističku destinaciju - “Osim promocije, Pannonian Challenge povoljno djeluje na razvoj lokalne zajednice po načelu održivog turizma, uključujući u organizaciju lokalne dobavljače i pružatelje usluga. Također predstavlja i sjajan primjer uključivanja i mladih kroz volontiranje i različite prigodne radionice. Fantastičan spoj sporta, mladih, urbane kulture i zabave čine ovu manifestaciju školskim primjerom sinergije sporta i turizma koja se pokazala kao dobitna kombinacija za grad Osijek i njegovu okolicu.”

Organizacijskom timu ne preostaje ništa drugo nego vas pozvati na 25. izdanje Pannonian Challengea. Čekamo vas na partiju otvorenja i izložbi fotografija 23. svibnja, a onda se vidimo 24., 25. i 26. svibnja na sportskom i glazbenom programu Pannonian Challengea.

Vidimo se u skate parku!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju