Čak 1.130 mališana iz 32 vrtića u Zadarskoj županiji sa 93 vrtićke tete i brojnim roditeljima u pratnji, došlo je u četvrtak na otok Vir kako bi se zabavili i pokazali svoje maske na najvećoj županijskoj karnevalskoj fešti za najmlađe. Nakon postrojavanja na središnjem virskom Trgu svetog Jure, predvođeni virskom kraljicom i meštrom od maškara krenuli su mališani prvo u defile kroz naselje Centar, a onda prema karnevalskoj pozornici na rivi gdje su taman stigli na krafne, sendviče i sokove.

PR PR

Animatori „Samarcanda“ uprizorili su na karnevalskim daskama popularnu predstavu „Ljepotica i zvijer“, dok su u programu disko kluba zaplesali s raspoloženim domaćinima i gostima eventa „Male virske maškare“. Nakon dvosatnog programa, disciplinirani kao pravi mali vojnici, djevojčice i dječaci u koloni su napustili poprište nesmiljene zabave. Program je nadahnuto vodio popularni zadarski zabavljač i animator Igor Jelenić Toto, event menadžerice Nina Peroš i Darija Zrilić iz destinacijske kompanije „Vir turizam“ u koordinaciji s Dječjim vrtićem „Smješko“ besprijekorno su organizirale događaj, a sponzor je bila Općina Vir.

PR PR

Svim gostima otoka Vira i sudionicima „Malih virskih maškara“ cijelo vrijeme na raspolaganju su bili djelatnici restorana „Kotarina“, dok su za sigurnost i lijep osjećaj bili zaduženi zaštitari općinske kompanije „Vir zaštita“. Evo tko je sve u četvrtak pokazao silni kostimografski talent, maštovitost i posvećenost u uništavanju krafni, sendviča i sokova: DV „Smješko“ Vir, DV „Pinokio“ Zadar, DV „Ražanac“, DV „Zvončić“ Poličnik, DV „Cvit“ Sv. Filip i Jakov, DV „Biograd“, DV „Morska vila“ Nin, DV „Sabunić“ Privlaka, DV „Gardelin“ Pakoštane, DV „Paški mališani“, DV „Zvjezdice“ Zemunik Donji, DV „Ribica“ Zadar, DV „Vrapčić“ Zadar, DV „Zlatna lučica“ Sukošan, DV „Lastavica“ Preko, DV „Val“ Zadar, DV „Latica“ Zadar, DV „Klokan“ Zadar, DV „Cvrčak“ Posedarje, DV „Pašman“, DV „Radost Grigor Vitez“, DV „Radost Višnjik“, DV „Radost Vruljica“, DV „Radost Bokanjac“, DV „Maslačak“ Zadar, DV „Potočnica“ Zadar, DV „Tratinčica“ Zadar, DV „Bambi“ Zadar, DV „Petar Pan“, DV „Ćok“ Tkon, DV „Orkulice“ Sali te kao posebni gosti frajeri i frajerice iz drugog razreda Područne osnovne škole na Viru, Osnovne škole Privlaka.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju