Ostane li viška pirea od krumpira, nemojte ga baciti, nego ga iskoristite za jednostavni nabujak koji se uz omiljenu salatu pretvara u specijalitet. 

Sastojci za nabujak: 

200 g pirea od krumpira
150 g šunke
3 žlice krušnih mrvica
2 jaja
maslac
3 žlice vrhnja
češanj češnjaka
muškatni oraščić
3 žlice parmezana ili ribanog sira 
sol i papar

> 3 trika za najkremastiji pire krumpir ikad

1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i namastite vatrostalnu posudu. Pospite krušnim mrvicama.

2. Pomiješajte pire, žumanjke, vrhnje, parmezan i češnjak pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

3. Izmiksajte bjelanjke s malo soli pa ih dodajte u smjesu s krumpirom.

4. Ubacite šunku narezanu na kockice pa prebacite u pripremljenu posudu.

U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Malo Grablje - 4 Otok sunca Selo duhova na Hvaru: Malo Grablje u kojem ćete naći restoran s milijun zvjezdica Hrvatska ima divno more Teške su riječi pale Razlozi zbog kojih se turisti ne vraćaju kod nas na more: "Hrvati su postali jako neljubazni u zadnjih 10 godina"

5. Pecite oko 40 minuta pa poslužite s omiljenom salatom.

Savjet: U smjesu možete dodati cvjetiće brokule koje prethodno blanširate ili naribanu tikvicu koju dobro ocijedite od viška vode.