Ostane li viška pirea od krumpira, nemojte ga baciti, nego ga iskoristite za jednostavni nabujak koji se uz omiljenu salatu pretvara u specijalitet.
Sastojci za nabujak:
200 g pirea od krumpira
150 g šunke
3 žlice krušnih mrvica
2 jaja
maslac
3 žlice vrhnja
češanj češnjaka
muškatni oraščić
3 žlice parmezana ili ribanog sira
sol i papar
> 3 trika za najkremastiji pire krumpir ikad
1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i namastite vatrostalnu posudu. Pospite krušnim mrvicama.
2. Pomiješajte pire, žumanjke, vrhnje, parmezan i češnjak pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
3. Izmiksajte bjelanjke s malo soli pa ih dodajte u smjesu s krumpirom.
4. Ubacite šunku narezanu na kockice pa prebacite u pripremljenu posudu.
5. Pecite oko 40 minuta pa poslužite s omiljenom salatom.
Savjet: U smjesu možete dodati cvjetiće brokule koje prethodno blanširate ili naribanu tikvicu koju dobro ocijedite od viška vode.